Naše prijateljstvo sa Kinom je čelično i najveća količina vakcina je u našu zemlju stigla iz KineGradonačelnik Novog Sada Miloš Vučević prisustvovao je Kineskom festivalu svetla, koji se u Srbiji održava po treći put. Uz predstavljanje kineskih lampiona u našoj zemlji, simbolično je proslavljena kineska Nova godina. Građani će u novosadskom Limanskom parku Kineski festival svetla moći da posete od 11. do 25. februara, kao i u Beogradu na Sava Promenadi. Ulaz za posetioce festivala u oba grada je besplatan, a lampioni će biti upaljeni svakog dana u 17 časova.

foto: Grad Novi Sad

– I na ovaj način manifestujemo prijateljstvo dve države i dva naroda. Kada pogledamo šta nas je zadesilo od prošle godine, vidi se da se radi o čeličnom prijateljstvu, jer pravi prijatelj se vidi u nevolji, u teškim vremenima. Najveća količina vakcina je u našu zemlju stigla iz Kine, i neizmerno smo im zahvalni na svoj pomoći. Trudićemo se da budemo aktivni partneri u njihovom velikom projektu “Jedan put, jedan pojas“. Čestitamo našim prijateljima Novu godinu. Po kineskom tradicionalnom kalendaru, 2021. je posvećena biku koji simbolizuje odanost, lojalnost i kreativnost, i verujem da ćemo u ovoj godini pobediti epidemiju i da će ljudi koji su bili vredni i radni doći do izražaja – istakao je gradonačelnik Vučević i pozvao Novosađane, da poštujući mere, uživaju u Festivalu svetla u Limanskom parku.

foto: Grad Novi SadInicijator i osnivač Festivala je umetnik Slobodan Trkulja, koji već duže vreme uživa veliku popularnost u Kini i radi na kulturnoj razmeni između dve zemlje.

foto: Grad Novi Sad- Ove godine nema zvaničnog otvaranja, samo ćemo uključiti lampione i poželeti kineskom narodu srećnu Novu godinu. Zahvaljujem se Vladi Republike Srbije, Gradu Novom Sadu i Gradu Beogradu na podršci koju pružaju našem festivalu. Ovako mi pokazujemo našim prijateljima koliko ih volimo i cenimo – rekao je Trkulja.

foto: Grad Novi SadSvetlosni spektakl kreirala je jedna od vodećih svetskih kompanija za izradu umetničkih lampiona iz Zigonga. Njihove instalacije uvode u čudesni svet mašte i svetla, koji je podjednako zanimljiv i najmlađima i starijima.

Kurir

Autor: Kurir

guest
0 Komentari
Inline povratne informacije
Pogledajte sve komentare
Molimo sve online portale, ako kopirate članak sa našeg portala NAVEDITE NAS KAO IZVOR. ✅