Pridružite se našoj Facebook grupi Lajk.rs kako bi videli realnu sliku svega što se dešava oko nas! 🙃

Građani dobijaju po 60 evra, a penzioneri po 110, OVO JE TREĆI PAKET MERA

Premijerka Ana Brnabić i ministar finansija Siniša Mali danas će detaljno predstaviti novi ekonomski paket mera pomoći za građane i privredu, a koji je, kao i prethodna dva, usmeren na očuvanje radnih mesta i smanjenje negativnih posledica krize izazvane pandemijom korona virusa.

– Ovo je treći po redu paket podrške privredi i građanima koji nam pomaže u borbi protiv korona virusa. Ti paketi nam pomažu da naši ljudi ne ostanu bez posla, da građani pre svega penzioneri da prežive, da imaju veru u svoju državu – rekla je premijerka Brnabić na početku predstavljanja paketa mera pomoći.

Direktnu podršku države u visini od jednog i po minimalca dobiće ukupno 1.505.093 preduzetnika i zaposlenih u mikro, malim, srednjim i velikim preduzećima u našoj zemlji, a paket uključuje i novčanu pomoć građanima i vredan je ukupno 250 milijardi dinara.

Pročitajte još...  STO PUTA SAM ZATAŠKALA DA JE BIO GRUB! Milica Kemez optužila BORU da je bio nasilan, otkrila SVE DETALJE, a onda PROMENILA ploču!

Mera koja se tiče isplate minimalnca stupa na snagu od 1. marta, prva isplata biće u aprilu, druga u maju i treća u junu. Ona ne uključuje banke i finansijske institucije.

Pridružite se našoj Facebook grupi Lajk.rs kako bi videli realnu sliku svega što se dešava oko nas! 🙃

Pored jednog i po minimalca, podrška u visini od još jednog punog minimalca dobiće ugostitelji, turstičke agencije, licencirani turistički vodiči i pratioci, hoteli, odmarališta i rent-a-kar agencije.

Gradski hoteli dobiće još jednu vrstu direktne podrške države u visini od 350 evra po individualnom ležaju i 150 evra po smeštajnoj jedinici.

Tu vrstu pomoći gradski hoteli su imali i krajem prošle godine.

Direktnu podršku dobiće i sektor prevoznika putnika i drumskog saobraćaja i autobuskih stanica, a koja podrazumeva 600 evra po autobusu u periodu od šest meseci.

Pročitajte još...  Situacija je ozbiljna, mladi SEJU KORONU! Molim vas NE MISLITE SAMO NA SEBE

foto: KurirKako bi se očuvala likvidnost privatnog sektora, država je odlučila da produži postojeću garantnu šemu, a biće uspostavljena i nova garantna šema za podršku najugroženijim preduzećima.

Detalji nove garantne šeme biće određeni kroz pregovore sa bankama, a u cilju postizanja najboljih uslova za ugrožena preduzeća.

Ministar finansija Siniša Mali rekao je da je vlada do sada, kroz tri paketa mera, pomogla građane i privredu sa ukupno 8 milijardi evra.

– Pohvale smo dobili i od MMF i Svteske banke, a to je odgovornost da tim tempom nastavimo i dalje. Imamo i 2,9 milijardi evra stranih investicija u prošloj, najtežoj, godini – rekao je Mali.

Jednokratnu pomoć od 50 evra dobiće 1,7 miliona penzionera, dok će penzioneri dobiti još 60 evra, kao i ostali punoletni građani.

Pročitajte još...  PLANIRAMO BEBU, SVE U SVOJE VREME! Stefan Karić rešio misteriju oko devojke Jovane, Kije Kockar, pa pomenuo TARU I ŠA!

Ukupno će pomoć od 60 evra dobiti 6.118.911 punoletnih građana, a ta mera će se sprovesti kroz dve uplate, u maju i novembru.

(Kurir.rs)

Kurir

Autor: Kurir

Obaveštenja ✅
Obavesti me:
guest
0 Komentari
Inline povratne informacije
Pogledajte sve komentare
0
Volela bih vaše mišljenje, ostavite komentar..x
()
x