Otkriven detalj prisluškivanog razgovora policajaca koji su pretresali stan Belivuka

Policija i BIA dugo su planirale hapšenje grupe Veljka Belivuka, a u okviru  akcije služba je namerno plasirala lažnu informaciju da će se privođenje odigrati 5. februara.

To je preko Belivukovog insajdera iz službe stiglo do njega.

BIA i policija su međutim akciju pripremale za dan ranije (4. februar) kada je Belivuk verujući svojoj “krtici” počeo da radi na uništavanju dokaza. Policija ga je na ovaj način pretekla i uhapsila dok je vozio “smart” koji je nameravao da uništi.

Polako se odmotava klupko zaposlenih u državnim institucijama osumnjičenih da su bili saradnici Belivukovog klana. Pripadnici Sektora unutrašnje kontrole priveli su dva policajca zbog pomaganja Belivukovoj grupi nakon hapšenja. Privedeni su B. V. i P. L. za koga mediji navode da je bivši načelnik Odeljenja za suzbijanje organizovanog krijumčarenja droge koji je sa tog mesta smenjen pre oko mesec i po dana. Njih dvojica su otkriveni tako što su ih snimili prislušni uređaji koje je BIA ranije postavila u stanu Belivuka.

Policajci su u okviru istrage 4. februara poslati da izvrše pretres Belivukovog stana što nisu uradili jer nisu želeli da prijave dokaze. U trenucima kad su bili u stanu snimljeni su kako razgovaraju, a jedan od njih je navodno rekao:

– Hajde da pomognemo bratu Velji, da se više ne muči.

Pretpostavlja se da su oni potom svesno i voljno površno pretresli stan kako ne bi otkrili predmete krivičnog dela. Naknadnim pretresom policija je pronašla pištolj, a policajci se terete i da nisu oduzeli novac koji je otkriven u stanu prilikom njihovog pretresa, iako je bio predmet krivičnog dela i naveden u naredbi o pretresanju.

Takođe, prema saznanjima Politike, dvojica privedenih pripadnika MUP-a nisu jedini iz policije koji su pomagali Belivukovom klanu. 

(Kurir.rs/Politika)

Kurir

Autor: Kurir

0 0 glasova
Vaš komentar?
Obaveštenja
Obavesti me:
guest
0 Komentari
Inline povratne informacije
Pogledajte sve komentare
Share via
Facebook
0
Volela bih vaše mišljenje, ostavite komentar..x