Pridružite se našoj Facebook grupi Lajk.rs kako bi videli realnu sliku svega što se dešava oko nas! 🙃

Masa vikala OBESITE MAJKA PENSA (VIDEO)

Foto: Youtube/Printscreen

Na snimcima se vide sukobi demonstranata i policije na tridesetak metara od prostorije u kojoj se Pens sklonio sa porodicom, gde je deo okupljenih postavio vešala, prenosi Rojters.

Video-materijali odnose se na period od oko jedan sat popodne, 6. januara, kada se prva grupa Trampovih pristalica pojavila pred kompleksom Kapitol hila i kasnije nasilno provalila u to zdanje, do trenutka kada je opsada završena.

Stejsi Plesket, jedna od rukovodilaca opoziva, istakla je tokom suđenja Trampu da učesnici skupa “Spasimo Ameriku”, nisu imali dozvolu da marširaju do Kapitol hila sve dok se, kako je rekla, bivši predsednik nije umešao.

Pročitajte još...  RONALDO JE LJUDINA! Kristijano ipak ispunio san dečaku sa dirljivom porukom, ALI TO NIJE BILO SVE! (FOTO)

Pridružite se našoj Facebook grupi Lajk.rs kako bi videli realnu sliku svega što se dešava oko nas! 🙃

Kongresmen iz Merilenda, Džejmi Raskin, glavni demokrata koji iznosi argumente optužnice, najavio je da će rukovodioci opoziva prikazati nove uznemirujuće snimke nasilja u Kapitolu i posebno upozorio roditelje i nastavnike na njihov sadržaj.

Raskin je rekao da će izneti dokazi pokazati da Tramp nije bio nevini posmatrač događaja, već da se odrekao dužnosti glavnokomandujućeg i postao glavni podstrekivač, a da su njegovi postupci mogli da poremete miran prenos vlasti, prvi put u istoriji.

Demokratski kongresmen se pozvao na niz Trampovih tvitova i izjava datih pre opsade, uključujući poziv pristalicama na sam dan nemira da se “pakleno bore jer u suprotnom neće imati zemlju.” Raskin je naglasio da će dokazi pokazati da je Tramp bio upozoren da bi njegove pristalice mogle da napadnu Kapitol, da nimalo nije bio iznenađen nasiljem i da je počinio ogromno krivično delo protiv Ustava i naroda, te da je odgovoran za “najveće kršenje predsedničke zakletve” u istoriji Amerike.

Pročitajte još...  Kevin Federlajn otkrio šta misli o njenoj BORBI na sudu!

Menadžeri za opoziv, kongresmeni u ulozi tužioca i Trampova odbrana imaju 16 sati u toku dva dana da iznesu svoje dokaze, posle čega će senatori imati ukupno 4 sata za postavljanje pitanja.

Demokrate metodično pokušavaju da dokažu da napad na Kapitol nije bio izolovani i spontani incident nakon jednog održanog govora, već da su Trampove tvrdnje o prevarama na novembarskim izborima, koje je svojim pristalicama iznosio mesecima, postavile temelje za događaje 6. januara.


House Democrats present footage from the U.S. Capitol on Jan. 6 during the Senate impeachment trial of former President Donald Trump. https://t.co/QhUmc0u6IG pic.twitter.com/KylDG2vtPH
— USA TODAY (@USATODAY) February 9, 2021

Senat je u utorak glasao sa 56-44 da je ceo proces u skladu sa Ustavom. Glasanju su prethodila četiri sata iznošenja argumenata obe strane. Demokratski kongresmeni su tvrdili da Tramp mora da odgovara za svoje postupke dok su advokati bivšeg predsednika isticali da je suđenje za opoziv nakon što je predsedniku istekao mandat neustavno.

Pročitajte još...  UŽIVO: Budi se Nole! Srbin vraća jedan brejk! Đoković

Kurir.rs/Tanjug

Kurir

Autor: Kurir

Obaveštenja ✅
Obavesti me:
guest
0 Komentari
Inline povratne informacije
Pogledajte sve komentare
0
Volela bih vaše mišljenje, ostavite komentar..x
()
x