U toku je finansijska kontrola imovine grupe Velje Nevolje, stavljena zabrana na otuđenje i raspolaganje

Ministar unutrašnjih poslova Srbije Aleksandar Vulin izjavio je danas da se priprema nastavak operacije koja je počela hapšenjem grupe oko Veljka Belivuka i dodao da je u toku finansijska kontrola njihove imovine.

– U ovom trenutku dok se kriminalna grupa Belivuk-Miljković nalazi u zatvoru sprovode se istražne radnje. Naša jedinica koja se bavi finansijskim kontrolama proverava njihovu imovinu. Već je stavila zabranu na otuđenje, raspolaganje imovinom svh pripadnika organizovane kriminalne grupe i tako ćemo uvek raditi – rekao je Vulin u Skupštini Srbije.

On je dodao da kriminal obično za svoj prvenstveni interes ima pribavljanje protivpravne imovinske koristi i da država želi da pokaže da se to ne isplati.

foto: Zorana Jevtić- Kada vam država jednog dana dođe, a uvek dođe po vas i oduzme vam to zbog čega ste prodali dušu đavolu, onda shvatite da nema nikakvog smisla baviti se kriminalom, jer nećete to moći da prenesete ni na svoje porodice, ni na svoju decu, da ste zaprao svojim kriminalom najviše kaznili njih – rekao je Vulin.

Pročitajte još...  Caru se svidela Ana Korać, napravio potez koji se Marinkovićevoj nikako neće svideti! (FOTO)

Ministar je najavio da će se akcije nastaviti i da se priprema nastavak već započete operacije.

– Sa ponosom mogu da kažem predsednik Aleksandar Vučić insistira i kod MUP-a i kod BIA da nema zaštićenih, da možemo i moramo u skladu sa zakonom da radimo svoj posao i da niko nije toliko moćan da bude nedodirljiv, kao i da njegovo kršenje zahteva može da bude oprošteno – naveo je Vulin.

Kako kaže, kada imate takvog predsednika i takvog vrhovnog komandanta “onda nije teško da radimo ovo što radimo”.

(Kurir.rs/Tanjug)

Kurir

Autor: Kurir

Obaveštenja ✅
Obavesti me:
guest
0 Komentari
Inline povratne informacije
Pogledajte sve komentare
Share via
0
Volela bih vaše mišljenje, ostavite komentar..x