PRISLUŠKIVANI RAZGOVORI OTKRILI POMAGAČE BELIVUKA! Postaje jasno ko je u policiji omogućio uspon Veljinog klana!

Foto: AP/Darko Vojinović

Uhapšeni šef mafijaškog klana Veljko Belivuk, poznat kao Velja Nevolja, imao je razgranatu mrežu saradnika u državnim institucijama, među visokim funkcionerima i pripadnicima policije. Uz istrage monstruoznih zločina, iznuda, dilovanja, otmica, paralelno se prate i ispituju i Belivukovi pomagači u državnim strukturama, među kojima je i Goran Papić, bivši zamenik načelnika SBPOK, koji je direktno radio za Belivuka, vozio ga svojim automobilom.

“Papić je bio Veljina desna ruka i obezbeđivao mu je logistiku. Njihova saradnje išla je dotle da je Papić pomogao u skrivanju Belivukovih krivičnih dela. Njegovi ljudi su i posle njegove smene radili na zaštiti vođe najopasnijeg kriminalnog klana u Srbiji i koji su pre nekoliko dana pohapšeni”, navodi izvor iz istrage koji dodaje da su prisluškivani razgovori nekih od šefova policije razotkrili Veljinu mrežu sardanika u bezbednosnim strukturama, prenosi Srpski telegraf.

Naime prvi policajci koji su pali zbog saradnje sa Belivukom su Predrag Lajić, bivši načelnik odeljenja za suzbijanje organizovanog krijumčarenja opojnih droga, i njegov kolega, takođe policajac, B. V. i to tako što su ih snimili prislušni uređaji koje je BIA postavila u stanu Belivuka. Oni su 4. februara poslati da izvrše pretres u Belivukovom stanu u sklopu akcije njegovog hapšenja, kada je priveden još 21 član osumnjičen da pripada njegovoj organizovanoj kriminalnoj grupi. I baš kada su Lajić i B. V. bili u stanu, snimljeni su kako razgovaraju.

Pročitajte još...  Marjan je držao policajca na nišanu, a onda pucao sebi u glavu!

Utvrđeno je posle da su zaista površno pretresli stan da ne bi pronašli predmete krivičnog dela, odnosno nisu želeli da prijave dokaze. Naknadnim pretresom policija je, naime, u istom stanu pronašla pištolj. Njih dvojica se terete i da nisu oduzela novac koji je pronađen u stanu prilikom pretresa iako je bio predmet krivičnog dela i naveden u naredbi o pretresanju.

Sprega korumpiranih policajaca i okorelih kriminalaca je upravo ono što će u narednom periodu biti prioritet Uprave kriminalističke policije (UKP).

“Ne postoji organizovana kriminalna grupa koja nije imala veze s ljudima u vlasti, pa tako i ova. Uporedo sa proverama svih njihovih aktivnosti rade se detaljne provere njihove povezanosti s predstavnicima države”, rekao je načelnik UKP Bogdan Pušić.

Pročitajte još...  Osumnjičeni da su prokrijumčarili oko 100 migranata za 100 evra po osobi

Pod lupom su, kako saznaje Srpski telegraf, i pojedini policajci koje su snimile kamere kod Belivukovog bunkera na stadionu FK Partizan, gde su ulazili da bi se družili sa Veljom Nevoljom i njegovom ekipom, koja se tu okupljala pre upada specijalaca MUP.

“Istraga se grana i naviše ka drugim bivšim i sadašnjim policijskim rukovodiocima. Osnovano se sumnja da je Belivuk imao ozbiljne pomagače u mnogim policijskim jedinicama, naročito u SBPOK i među bivšim visokim funkcionerima koji su u vrhuncu slave umeli i te kako da se bahate. Od mesta gde su izlazili preko bahaćenja i luksuziranja do vozikanja preskupih limuzina. Svedoci su mnogobrojne kolege u MUP”, priča upućeni izvor Srpskog telegrafa iz bezbednosnih struktura.

Pročitajte još...  Nismo mogli da reagujemo zbog zakonskih ograničenja

Ukazuje da ova akcija nije okončana hapšenjem Belivuka, njegove desne ruke Marka Miljkovića i ostalih članova klana:

“To su samo pipci mafije, radi se predano na prikupljanju dokaza, kao u slučaju Lajića i B. V. Očekujemo da će tek padati krupne zverke, saradnici Belivuka u državi, bez kojih ta grupa, prema definiciji, ne bi mogla da vrši ta krivična dela”, rekao je Pušić.

Kurir.rs/Srpski telegraf

Kurir

Autor: Kurir

Obaveštenja ✅
Obavesti me:
guest
0 Komentari
Inline povratne informacije
Pogledajte sve komentare
Share via
0
Volela bih vaše mišljenje, ostavite komentar..x