Đokovićev trener otvorio dušu: Otkrio što se Novaku desilo 2016.Austrijanac Gebhard Fil Griš dugo je bio kondicioni trener Novaka Đokovića, a u intervjuu za tirol.de govorio je o usponu i padu najboljeg tenisera sveta.

Deo Novakovog tima postao je 2009. godine.

– Zgrabio sam ogromnu priliku da radim sa fantastičnim teniserom. Kada smo počeli da radimo, Đoković je bio treći na svetu. Moj prvi zadatak bio je da ga dovedem u savršenu fizičku formu. Proboj se desio 2011. godine – prestigao je Nadala i Federera, neverovatno je koliko je njegova serija trajala. Posebno kada čovek zna koliko je teško postati broj 1, a onda se tu i zadržati – rekao je Fil Grič. 

Trijumfom na Rolan Garosu 2016. godine, Đoković je postao istovremeni vlasnik sva četiri grend slem trofeja. Tada je došlo do zasićenja kod Novaka.

Pročitajte još...  Jelena Đoković otvorila dušu i otkrila kako se ona i Novak snalaze u najlepšoj ulozi

– Postigao je poslednji veliki cilj u to vreme. Kada stojite na vrhu i pogledate unazad, padne vam ogromni teret sa ramena. I odjednom su se svi „izduvali“ – Novak i ceo tim.

Tanjug/Ap

 

Pokušao je Đoković sa Agasijem i Štepanekom kao trenerima, ali nije funkcionisalo. Usledila je i povreda lakta pa je posle godinu dana vratio pobednički tim – Marjana Vajdu, Griša, Miljana Amanovića.

Novak je tada ponovo bio na početku.

Posle pobede na Vimbldonu 2019. godine i ukupno desetogodišnjeg zajedničkog rada, u kojima je Novak osvojio 15 grend slem titula, Griš je prekinuo saradnju i prihvatio je ponudu Olimpijskog centra u Lincu.

Pročitajte još...  Novak Đoković se vraća na teren

Jedan meč ostao mu je u posebnom sećanju, i ne samo njemu.

– Prvo mi na pamet pada finale AO 2012 protiv Nadala. Maratonski duel od skoro šest sati koji će ostati upisan u istoriju tenisa. Činjenica da je Novak Nadalu, čudu kondicije, uspeo da uzme odlučujući set je za mene bila kao master teza – rekao je Griš.

guest
0 Komentari
Inline povratne informacije
Pogledajte sve komentare