Loznica uspešno organizovala Svesrpski rukometni kup

– Ja sam ponosan što su se dva rukometna saveza opredelila za organizaciju kup – takmičenja u Loznici. Sa druge strane veoma sam ohrabren posle razgovora njihovim sportskim gledištima koja se u potpunosti uklapaju u našu politiku koja je kompatibilna sa politikom naše vlade i države. Mi smo puno ulagali u sportsku infrastrukturu dajući snažnu finansijsku podršku klubovima i udruženjima i zato su pred nama lepi dani u smislu dalje afirmacije sporta kao nečega što ima izuzetan uticaj na sve generacije i uzraste. To je odlična investicija. Potvrda za to je činjenica da smo mi mala zemlja ali nas veoma često sa svih takmičenja i olimpijada obraduju naši sportisti na najbolji način. Dakle imamo dovoljno motiva i energije, odličnu saradnju kao u ovom primeru svesrpskog kup – takmičenja u Loznici, da na isteku godine najlepše pričamo o sportu. To znači da su one mnogo važnije oblasti, kao što su privreda i poslovanje, u dobrom stanju, tako da mnogo lakše izdvajamo i za sport, i za nauku, i za kulturu, zaključuje gradonačelnik Loznice Vidoje Petrović.

Pročitajte još...  Očekuje nas spektakl - Alo.rs

Grad Loznica

 

 

Prema rečima predsednice Rukometnog Saveza Srbije Milene Delić, Svesrpski kup u Loznici je nukleus i početak daleko bolje i šire saradnje u rukometnom sportu i na tome se neće stati. – Promovisaćemo sport u celini jer su u Loznici idealni uslovi za to, rekla je Delić izrazivši veliku zahvalnost gradonačelniku za doprinos ovakvim takmičenjima, naročito u mlađim selekcijama. – Tu je budućnost rukometnog sporta gde se grad Loznica kroz zajednički interes potvrđuje kao zaista pravi domaćin, rekla je predsednica Rukometnog saveza Srbije.

Marinko Umičević predsednik Rukometnog Saveza Republike Srpske smatra da je rukometni sport u ekspanziji uprkos svim teškoćama, jer u „nikada težim situacijama nismo imali više talenata”.

Pročitajte još...  Srpski triatlon rekorder Ognjen Stojanović pokorio Beograd

“Stvarno sam iznenađen, prvi put sam ovde, lep grad, čist, uredan, u ekspanziji. Vidim da se puno ulaže u sport, na čemu malo i zavidim”, rekao je Umičević i dodao da bi dosta toga mogli prepisati od gradonačelnika Petrovića.

Grad Loznica

 

 

Saradnja dva rukometna saveza je odraz paralelnih veza Srbije i Srpske i to nije politička floskula, već stanje sporta na terenu, rekao je Umičević. Titulu na kupu osvojio je rukometni klub Vojvodina.

Obaveštenja
Obavesti me:
guest
0 Komentari
Inline povratne informacije
Pogledajte sve komentare
Molimo online portale, ako kopirate orginalni članak sa našeg portala, NAVEDITE (Backlink) NAS KAO IZVOR. Hvala!