Udovičić: Povećavamo broj i iznos dodeljenih stipendija Fonda za mlade talente Republike Srbije i naredne godine

 

Fond za mlade talente Republike Srbije je na 104. sednici usvojio Odluku o raspisivanju Konkursa za stipendiranje do 1050 studenata završne godine osnovnih akademskih studija i do 500 studenata završne godine master akademskih studija sa visokoškolskih ustanova čiji je osnivač Republika Srbija za školsku 2021/22. godinu.

– Nakon rekordnog broja dodeljenih stipendija tokom ove godine nastavljamo sa povećanjem broja i iznosa stipendija i u narednoj godini i pozivamo najvrednije studente da iskoriste ovu sjajnu priliku, prijave se i postanu deo najboljeg akademskog tima u Srbiji. Ponosan sam na činjenicu da je prethodne godine vladalo veliko interesovanje akademaca za Dositeju. Povećanjem broja stipendija ove godine sa 1500 na 1550, ali i iznosa sa 30.000 dinara na 32.000 dinara pratimo trend rasta broja najuspešnijih studenata u našoj zemlji. Juče je isplaćeno i po 782.700 dinara za svakog od 332 stipendista koji studiraju na univerzitetima u inostranstvu. Fond za mlade talente nastaviće da bude snažna podrška najuspešnijim studentima Srbije i dodatna motivacija da nadograđuju stečena znanja i konstantno teže usavršavanju, jer upravo su oni okosnica perspektivne budućnosti naše zemlje. Mi smo tu da i naredne godine stvorimo uslove za proširenje tima najboljih među najboljima, i na taj način pokažemo da na putu njihovog uspeha u Fondu za mlade talente imaju partnera, podršku i prijatelja izjavio je ministar Udovičić.

Pročitajte još...  PETI DIJAMANT Jedna lepa Srpkinja je spasavala svet, druga ga je pokorila četvrt veka kasnije u Americi

BONUS VIDEO:

Obaveštenja
Obavesti me:
guest
0 Komentari
Inline povratne informacije
Pogledajte sve komentare
Molimo online portale, ako kopirate orginalni članak sa našeg portala, NAVEDITE (Backlink) NAS KAO IZVOR. Hvala!