SVETSKI KREM U VARŠAVI! U najatraktivnijoj disciplini okupio se sav šahovski svetski krem, među njima Injac, Ivić i Inđić

Kakva svetska imena, Karlsen, Nepo, Nakamura, Karuana, Levon, pa nadolazeći Firudža, Karjakin, Duda itd.

Među njima ravnopravno se nose Ivić i Inđić. Isto tako i Teodora Injac u takva svetska imena kao što su Goriačkina, Gunina, Muzičuk, Kašinskaja, Kostenjuk itd.

Nagrade su iste kao i za rapid, raspoređene na 350.000 dolara za muškarce uz 35 nagrada, dok je kod žena fond manji i iznosi 150.000 i biće raspoređen na prvih 15. igračica.

U sredu od 15 časova startovao je prvi deo turnira u trajanju od 9. kola kod dama, a 12. kola kod muškaraca.

Naša Teodora Injac trenutno je 29. sa osvojenih 5,5 poena. Trenutno vodi Bibisara Asaubajeva iz Kazahstana sa 8, Vaišali iz Indije ima 7,5, dok Koneru, Kostenjuk i Abdumalik imaju po 7 poena.

Pročitajte još...  Evo zašto Ivana Vuleta nije slavila pobedu

Kod muškaraca naši su igrali solidno. Levon Aronjan iz Jermenije trenutno vodi sa 10, Basim Amen iz Egipta ima 9,5, a Parham Magsodlo ima 9. Svetski šampion Magnus Karlsen trenutno ima 8,5, ali ne sumnjamo da će se do kraja popeti na podijum za dodelu medalja. Inđić ima po 7, a Ivić 7,5 i drže se jako dobro.

Treba napomenuti da su oba igrača uzeli po par vrednih poena. Inđić je ukrstio koplja u trećem kolu protiv svetskog šampiona Karlsena gde je izgubio, ali je zato u 6. kolu pobedio Firudžu. Velimir Ivić pobedio je Ševčenka, Mamedova i Nihala dok je remizirao sa izazivačem Neponjaščijem i Mameđarovom.

Pročitajte još...  OTKRIVENA KRIMINALNA ORGANIZACIJA SA BALKANA Poznati sportista varao kladionice i bizarno se obogatio

Šta reći, ne da su među zvezdama, već su i oni naše zvezde, zvezde srpskog šaha…..

Zato sutra budite od 14 časova kada će dame igrati još 8. kola, a muškarci 9. kola kada ćemo saznati prvake sveta u brzopoteznom šahu.

Obaveštenja
Obavesti me:
guest
0 Komentari
Inline povratne informacije
Pogledajte sve komentare
Molimo online portale, ako kopirate orginalni članak sa našeg portala, NAVEDITE (Backlink) NAS KAO IZVOR. Hvala!