RUSI NASTAVILI DOMINACIJU U NOVOM SADU! Dobre partije naše dece, možemo do novih medalja

Prvi deo ovog turnira se igrao u sredu 11. rundi. Vodile su se veoma interesantne partije. Pored dobrog znanja otvaranja, potrebno je i da se brzo misli, donose dobre odluke delićem sekunde i tako dok neko ne kapitulira ili mu padne zastavica. Pošto je najdinamičnije takmičenje sudijama je u ovim situacijama najteže, ali dodatak vremena, malo ublažava napetost, koja je prisutna.

U grupi do 8. Pasula i Adamović sa 6. pokušavaju da uhvate priključak za vrh, gde se nalazi Nikolaj Klejmenov sa 10 poena. Kod devojčica Kokai, Radenković i Vujičić sa 5 isto to pokušavaju, dok vodi Milda Alejunite sa 10.

Do 10 godina, kod dečaka Egor Kolerski vodi sa 10, dok se Novak Dumbelović dobro drži sa 7. Matskevič Varvara i ovde pokazuje da joj nema premca i vodi sa 9. Vera Vujović sa 6,5 juri svoju prvu medalju u Evropi.

Pročitajte još...  Cabolov osigurao bronzu i doneo još jednu olimpijsku vizu Srbiji

Do 12 godina Sava Vetohin je pobegao pratiocima i vodi sa 9,5. Andrej Ljepić za sada samo 7, ali je u grupi takmičara koji će se boriti za medalju. Ana Šukhman iz Rusije sa 8,5 vodi kod devojčica, dok naša Tamara Janković sa 5,5 zaostaje dva poena za vodećom trojkom.

Temerlan Čindigur i Ćulum Sanjin sa 8 vode kod dečaka do 14. godina , dok su Ćirić i Ćuzović sa 6 poena daleko. Nomina Darmaeva je prva kod devojčica sa 8,5 dok Mila Radenković sa 5,5 zaostaje dva poena za trećeplasiranom.

U grupi do 16 godina Dominik Laux vodi sa 8,5 a za petama mu je Stefan Tadić sa 8. Kod devojčica Varvara Poliakova, Ksenija Zelianckova i Vesna Mihelić imaju po 8. Naše najbolje su Anđela Dinić i Anja Jovanović sa 6. Mogu li do medalje?

Pročitajte još...  Eliud Kipčoge rekordni peti put pobedio na maratonskoj trci u Berlinu

U najstarijoj grupi do 18. Kiril Šubin vodi sa 9. Grupu sa 6,5 predvodi Luka Budisavljević koji će pokušati da uzme još jednu medalju. Aliaksandra Tarasenka vodi sa 8,5 kod devojčica, Marijana Bilić i Anđela Dimitrijević sa 5,5 zaostaju za vodećima 1,5.

Sutra prepodne, očekuje nas drugi deo ovog turnira u trajanju od još 7. rundi, nakon čega ćemo saznati imamo li još medalja.

Na takmičenju rapid timova pobedila je ekipa iz Belorusije, druga je bila Slovenija, a treća Austrija.

Obaveštenja
Obavesti me:
guest
0 Komentari
Inline povratne informacije
Pogledajte sve komentare
Molimo online portale, ako kopirate orginalni članak sa našeg portala, NAVEDITE (Backlink) NAS KAO IZVOR. Hvala!