Putin rekao šta misli o transrodnim osobama u sportuPredsednik Rusije Vladimir Putin poznat je kao neko ko nema dlake na jeziku i koji se ne ustručava da jasno i glasno kaže ono što misli. 

Tako je bilo i tokom tradicionalnog godišnjeg intervjua sa ruskim novinarima u kom je govorio o brojnim temama, a između ostalog dotakao se i transrodnih osoba u svetskom sportu kojih je iz godine u godinu sve više. 

– Muškarac se deklariše kao žena i takmiči se u dizanju tegova, recimo, ili nekom drugom sportu. Ženski sport će prestati da postoji. Mora da postoji neka vrsta zdravog razuma. Podržavam tradicionalni pristup, gde je muškarac muškarac, a žena žena. Mama je mama, a tata je tata. Neophodno je pronaći efikasne protivmere – rekao  je Vladimir Putin. 

Pročitajte još...  ŠOK PRED PUT U PARIZ Srpski olimpijac suspendovan na godinu dana zbog dopinga!

Foto: Tanjug/AP

 

On se potom osvrnuo i na jedan slučaj u Americi početkom prošle godine, kada je zatvorenica u najvećem zatvoru za žene u Ilinoju tvrdila da ju je silovao transrodni zatvorenik koji je u tu ustanovu prebačen sredinom 2020.

– Mislim da je to bilo u Sjedinjenim Državama, čini mi se, jedan zatvorenik se proglasio ženom, služio je kaznu zbog silovanja. Proglasio se kao žena i tražio da ga prebace u ženski zatvor. Premestili su ga, pa je silovao cimerku. U svemu mora da ima zdravog razuma – zaključio je predsednik Rusije.

guest
0 Komentari
Inline povratne informacije
Pogledajte sve komentare