UKOLIKO NA OVAJ NAČIN ZAMISLITE NOVOGODIŠNJU ŽELJU Očekujte nešto neverovatno

Ako ne, ili želja nije ispunjena, predlažemo da ovog puta uradimo nešto drugačije kako bi se u novoj godini sve sigurno ostvarilo.

Pepeo u čaši šampanjca, novčić ispod stolnjaka kao simbol bogatstva ili novo crveno donje rublje kao garancija vrućeg seksa – možda ste sve to činili, i više puta. Ako vam se čini da tradicionalni znakovi ne rade, bolje je da odvojite vreme i obavite svoj ritual,ne zaboravljajući pravila Feng Shui-a i savete psihologa.

BOJE UKRASNIH KUGLICA

1. PAR DANA: OSLOBODITE PROSTOR

Zašto se neki snovi ostvaruju, a drugi ne? Možda jednostavno nema dovoljno mesta za njih u vašem životu? Bolje je započeti pripremu novogodišnjih želja tako što ćete se oprostiti od prošlosti. Štaviše, sa njom je neophodno rastaviti se i rečju i delom.

Pročitajte još...  Žene u Srbiji masovno sade ovaj cvet: Ne zahteva mnogo vremena i truda, a najlepši je baš u jesen

“Čišćenje ruševina”

Tradicija italijanskog dočeka Nove godine zasniva se na približno istoj logici: 31. decembra sa prozora i balkona ne leti samo odeća, već ponekad i stari nameštaj. Značenje “čišćenja ruševina” je da očistite prostor oko sebe od onoga što vuče u prošlost i da napravite prostor za nešto novo u svom životu. Nije dovoljno samo očistiti prašinu i ukloniti sa površine sve što nije na mestu. Šetajući kroz kuću, pažljivo se osvrnite da biste bez žaljenja primetili i odbacili sve slomljeno, staro i nepotrebno. Pogledajte ormare i rešite se bar onih predmeta ili cipela koje nikada niste nosili u prethodnih 12 meseci. Generalno, svi predmeti iz kategorije “šta ako vam zatreba” su solidni kandidati za bacanje. Kineski ili Feng Shui stručnjaci rekli bi da takve stvari akumuliraju stajaću energiju koja blokira.

Pročitajte još...  OVO JOŠ NIJE VIĐENO Scena iz gradskog autobusa zaprepastila sve

Razmislite o tome sa čim su neke stvari kojih se rešite mogu biti povezane sa vama: stare zablude, stare navike, prazna dela, zastarele veze, loše veze – sve što želite da ostavite u prošlosti. Ako ste van grada ili u vašoj kući postoji kamin, dobro je u vatru baciti nekoliko “naelektrisanih” simboličnih predmeta: na primer, zgužvanu kutiju cigareta, ček za nepotrebnu kupovinu, belešku osobe.Ne zaboravite da očistite radnu površinu, uklonite sav otpad iz svoje pošte, ažurirajte svoje dnevnike i sveske.

U danima koji su preostali pre Nove godine, pokušajte da dovršite bar jedan (iako mali) posao, ispunite obećanje dato nekome ili vratite dug. Slušajte sebe i primetite kako iznutra raste novi osećaj lakoće.

Pročitajte još...  VIC DANA Pita mama Pericu kako je bilo na kontrolnom...

2. PODESITE VEKTOR ŽELJE

Uobičajeno je da se zahvalite odlazećoj godini, sećajući se svih dobrih stvari. Ovaj ritual ima važno psihološko značenje. Tokom poslednjih 12 meseci ste se promenili i vaše želje su uz vas (čak i ako na prvi pogled to nije očigledno). Analizirajući svoja osećanja i procenjujući događaje, možete formirati vektor kretanja na bolje. Da biste to uradili, možete koristiti NLP tehniku. Uzmite 2 lista papira i olovku, odvojite nekoliko minuta i pokušajte iskreno odgovoriti na sledeća pitanja.

Koji su se događaji dogodili u vašem životu tokom protekle godine?

Koji su bili najradosniji – i zašto?

A koji najneprijatniji i zašto?

Pročitajte još...  OVO JE ISTINA Evo zašto Jovanka i Tito nisu imali decu, sestra Nada otkrila tajnu

Zapišite tri najvažnije teme koje su oblikovale odlazeću godinu.

Sa čime od sledećeg NE ŽELITE da se suočite u novoj godini?

Na šta ste najponosniji zbog postignutog?

Šta mislite da su drugi potcenili?

Šta se dogodilo u godini za kojom najviše žalite?

Koja od stvari koje ste priželjkivali nije se ostvarila?

Kako osećate opšte raspoloženje odlazeće godine? Označite i pozitivne i negativne emocije.

Zaključci:

Gledajući unazad, šta vam je najviše nedostajalo u proteklih godinu dana? (Na primer: vreme, novac, podrška, odlučnost itd.)

Da se ​​nešto ponovi, šta biste drugačije uradili?

Šta vas je naučila ova godine, koje ćete lekcije pamtiti?

Pročitajte još...  POZNATI PEVAČ OTKRIO KAKO JE OSTAO BEZ SILNOG NOVCA: Uložio u fudbal pa poslušao ženu

Navedite najmanje tri stvari zbog kojih ste zahvalni drugim ljudima, Univerzumu i samom životu.

Navedite najmanje tri stvari na kojima ste sebi zahvalni.

Sačuvajte list sa drugom listom (“Zaključci”) i spalite prvu, i dalje pažljivo osluškujući osećaj lakoće koji nastavlja da raste iznutra. Primećujući pozitivne promene, pokrećete kretanje vremena.

3. NOĆ 31. DECEMBRA

Ako su prethodne faze posla pravilno izvedene, već ste spremni da zamislite svoje želje. Važno je da ih formulišete posebno, sa detaljima i sopstvenim osećanjima: zamislite tačno šta osećate kada postanu stvarnost.

Obratite pažnju na ono ili na koga je vaša želja usmerena: vi lično; o vašim odnosima sa ljudima; globalno do vaše uloge u ovom životu ili mestu u svemiru.

Pročitajte još...  SA 16 GODINA POČEO DA RADI 2 POSLA DA BI PREHRANIO PORODICU Snimak ovog mladića je hit na internetu

Pokušajte da se fokusirate ne na spoljne okolnosti (na primer, “Želim da upoznam savršenog muškarca”), već na svoju ulogu i kvalitet u ovoj situaciji (“Želim da budem srećna, voljena žena”).

Eliminišite bilo kakve negacije – “ne”: na primer, umesto “Želim da izgubim 10 kg”, bolje je reći “Osećam se lako, u optimalnoj sam težini i u odličnoj formi”; umesto “Ne treba mi ništa” – “Uvek imam dovoljno novca za ono što mi je važno”.

Moć reči

Naše reči imaju moćnu energiju: ako je želja pravilno formulisana i zapisana, ona postaje cilj, a Univerzum odmah počinje da je sprovodi. Stavite list želja u kovertu i sakrijte ga na osamljeno mesto. Ako je u procesu rada vaša mašta stvorila neku vrstu simbolične slike, pokušajte da je nacrtate – pažljivo, u bojama, s ljubavlju. Omotajte ovaj papir u rolnu, zavežite ga trakom i zakačite na jelku: posle praznika, takođe će morati da se ukloni da bi se odmotao sledećeg decembra.

Pročitajte još...  HOROSKOP ZA 2. OKTOBAR Ovnu loša procena donosi gubitak, Raku partner pravi ljubomorne scene

Konačno, da biste konsolidovali rezultat, prvog dana (ili čak prve noći) nove godine, možete izvesti “Ritual osam pomorandži”. Veruje se da ovo solarno voće oličava energiju prosperiteta i životnu radost, a broj 8 simbolizuje Feng Shui blagostanje.

Ulazeći u kuću, bacite ih na pod – tako da se razvaljaju u svim sobama osim u kupatilu i toaletu. Dok valjate pomorandže, iskreno i naglas poželite sebi sve – sreću, ljubav, uspeh, bogatstvo, zdravlje itd. Tokom prve novogodišnje nedelje ovo voće ponudite gostima ili komšijama.

Ali što je najvažnije, osetite dah praznika i prenesite ga u budućnost: vaši snovi već počinju da se ostvaruju!

Pročitajte još...  SEDAM VEKOVA SRPSKE ISTORIJE Manastir Banjska preživeo požare, rušenja, a bio neko vreme i džamija

Obaveštenja
Obavesti me:
guest
0 Komentari
Inline povratne informacije
Pogledajte sve komentare
Molimo online portale, ako kopirate orginalni članak sa našeg portala, NAVEDITE (Backlink) NAS KAO IZVOR. Hvala!