PEČENE ZA SAMO 30 MINUTA Mekane i kremaste buhtle sa sirom po arapskom receptu – jednostavne za pripremu, a neodoljivo sočne iznutra | Lajk.rs

Savršene za doručak, užinu ili čak kao dezert uz šoljicu čaja ili kafe. Priprema je jednostavna, a rezultat – buhtle koje će oduševiti na prvi zalogaj!

Sastojci:

3 jaja + 1 jaje za fil

150 g šećera

Prstohvat soli

100 ml biljnog ulja

70 ml mleka

200 g brašna

1 kašika praška za pecivo

250 g svežeg mrvljivog sira

3 kašike šećera (za fil)

1 kašika skroba

Šećer u prahu (za posipanje)

Priprema:

U jednoj posudi umutite 3 jaja sa prstohvatom soli i 150 g šećera. Dodajte ulje i mleko, pa dobro promešajte.

Zatim dodajte brašno i prašak za pecivo, mešajući dok ne dobijete glatku smesu.

Dno pleha premažite maslacem, pa ravnomerno rasporedite dobijenu smesu.

U drugoj posudi pomešajte sveži mrvljeni sir, 1 jaje, 3 kašičice šećera i skrob, pa sve dobro izblendujte mikserom dok ne dobijete glatku smesu.

Na žutom sloju u plehu, nožem, lagano napravite plitke razdelne linije.

U plastičnu kesu stavite belu smesu i isečite kraj kesice tako da dobijete deblju rupu, a zatim po razdeljenim linijama u plehu iscrtajte bele trake.

Stavite pleh u prethodno ugrejanu rernu i pecite oko 30-35 minuta na 180°C, dok buhtle ne dobiju lepu zlatno-smeđu boju.

Kada se ispeku, pospite ih šećerom u prahu, isecite i poslužite.

Uživajte u savršenim buhtlama sa sirom!

Pročitajte još...  Ključ dugog života je nadohvat ruke: Mnogi ne znaju bitnu stvar o namirnici koju svakodnevno jedu - Lajk.rs
Molimo sve portale, ako kopirate članak sa našeg portala, navedite nas kao izvor informacije. ✅