LUDILO MOZGA! BIZARNA REKLAMA VOJSKE SLOVENIJE: Ne bacaj petarde, baci bombuUpozorenja o opasnosti od pirotehnike u danima pred novogodišnje proslave su uobičajena, a Slovence je ovih dana iznenadila objava u kojoj su pozvani da petarde zamene bombama.

Tako se barem mogao zlobno protumačiti poziv mladima koji su zainteresovani za dobrovoljno služenje u slovenačkoj vojsci.

Odeljenje Ministarstva odbrane očigledno je oglas vrlo nesrećno sročilo pa je bizarna dvosmislena poruka nakon tri dana povučena, posle kritika koje su se pojavile u javnosti.

– Ne bacaj petarde! Prijavi se na dobrovoljno služenje vojske, upali eksploziv i baci bombu – bila je poruka objavljena na Fejsbuk profilu vojske, a jutros je skinuta sa društvenih mreža, piše Index.hr.

Pročitajte još...  Osip na rukama - Lajk.rs

Apelovati na građane da aktiviraju eksploziv i bacaju bombe, pa da se tako oslobode potrebe da bacaju petarde, isto je kao kad bi decu koja „pucaju“ na računarskim igricama pozvali da se radije posvete pravom oružju, naveli su neki od oštrijih kritičara na društvenim mrežama.

Neki drugi dodaju kako i sam promotivni gaf ilustruje militarizaciju društva do koje je došlo u mandatu ministra odbrane Mateja Tonina koji inače vodi demohrišćansku stranku Nova Slovenija (NSI) u vladi premijera Janeza Janše.guest
0 Komentari
Inline povratne informacije
Pogledajte sve komentare