Pronađen ljudski prst star 100 miliona godina

Pre toga, na zemlji su živeli australopiteci, a pre njih neki majmunoliki preci čoveka.

Međutim, s vremena na vreme se pojavljuju veoma kontroverzni artefakti koji narušavaju harmoničan evolucioni niz. Na primer, jedan fosilizovani ljudski prst, koji je star najmanje 100 miliona godina.

Kako bi bilo jasnije, napominjemo da su se najstariji predstavnici reda primata pojavili na Zemlji „samo“ pre 55-58 miliona godina, odnosno, pre 100 miliona godina planetom su vladali dinosaurusi.

Ovo čudno otkriće ugledalo je svetlost dana sredinom 1980-ih, u gomili šljunka iz kamenoloma krečnjaka, u Teksasu. Vlasnik kamenoloma je primetio neobičan kamen i kada ga je pregledao pomislio je da je veoma sličan fosilizovanom ljudskom prstu, jer je imao veoma anatomski izgled.

Pročitajte još...  VIC DANA Perica pita: Tata, tata, od koga sam ja nasledio inteligenciju?

U ovom kamenolomu, u sličnim slojevima, ranije su pronađeni praistorijski fosili, uglavnom kosti dinosaurusa, koji su datirani na oko 100 miliona godina. Ali kako bi ljudski prst, ili čak prst primata, mogao da opstane u tako drevnim slojevima?

Paleontolozi su pregledali nalaz i zaključili da zapravo mnogo liči na okamenjeni prst. Takođe su utvrdili da je prst (i njegov vlasnik) morao brzo da bude zakopan u okruženju bez kiseonika, da bi meko tkivo na ovaj način dospelo u fosil.

Momentalna sahrana znači da će pojedinačne ćelije biti pojedinačno mineralizovane i da će njihovi mikroskopski delovi biti sačuvani.

Ako je tako, onda je osoba koja je nekada posedovala ovaj prst morala da umre nasilnom smrću. Dodajte tome činjenicu da se fosili formiraju samo u izuzetnim uslovima i da je puka sreća dovela do ovog otkrića.

Pročitajte još...  JEZIVO UPOZORENJE NAUČNIKA Italijanski supervulkan zbog zemljotresa pred razornom erupcijom

Fosilizovani prst je zatim isečen dijamantskom testerom, otkrivajući njegove karakteristične unutrašnje strukture, raspoređene u obliku koncentričnih krugova. Kompjuterska tomografija otkrila je još zanimljivije detalje, na primer, prisustvo kostiju, zglobova i tetiva unutar prsta.

Iako stručnjaci nisu uspeli da objasne kome je prst pripadao, takvi ravni prsti se nalaze samo kod primata, a pre 100 miliona godina primata nije bilo.

Pa kako možete logički objasniti ovo čudno otkriće? Da li su neke nepoznate vrste primata, ili čak ljudi živele na Zemlji pre 100 miliona godina? Takvo otkriće bi u trenutku poništilo sve ideje o evoluciji vrsta.

Druga teorija predlaže putovanje kroz vreme, što bi svakako objasnilo sve misteriozne artefakte pronađene širom sveta, piše webtribune.

Pročitajte još...  Promena boje očiju beba - Najžena

Obaveštenja
Obavesti me:
guest
0 Komentari
Inline povratne informacije
Pogledajte sve komentare
Molimo online portale, ako kopirate orginalni članak sa našeg portala, NAVEDITE (Backlink) NAS KAO IZVOR. Hvala!