BATERIJA VAM SE BRŽE PRAZNI – VAŠ TELEFON JE HAKOVAN: Ova 4 znaka ne smete zanemariti

Dešava se nešto neobično sa vašim telefonom? Ako sumnjate da ste hakovani, proverite ove stavke.

Baterija se prazni brže nego inače

Ovo je jedan od najefikasnijih načina na koje možete da proverite da li ste “hakovani”. Ako se zagreva bez razloga (čak i kada nije na punjaču), vrlo je moguće da se radi o aplikaciji koja je uključena u pozadini, čak i dok je ekran isključen.

Kako biste proverili potrošnju baterije, trebalo bi da u podešavanjima odaberete Battery -> Battery Usage. Tamo potražite blo šta neobično, neke aplikacije koje su vamm nepoznate ili čudne skokove u procentima.

Ako se to desi, restartujte telefon, sami isključite aplikaciju koja troši struju i po potrebi je izbrišite.

Pročitajte još...  MISTERIJA Nešto se čudno dešava na grobu devojke umrle od tuberkuloze

Često vam iskaču reklame

Na razne načine mogu da se pojavljuju “pop-up” reklame. Sad je već stvar rutine da ih isključujemo, znamo kada mogu da se pojave, i gde. Najbolje što možete da uradite, jeste da pronađete koja vam apliakcija šalje reklame (ili koji veb sajt ako je internet-pregledač u pitanju), i onda da ih isključite.

Naravno, ako primetite neobične izvode iz banke, odnosno transakcije sa vašeg računa za koje ste sigurni da ih niste napravili, veoma je moguće da ste žrtva hakera.

Kako biste učinili sve što je u vašoj moći da sprečite krađu bankovnih podataka, pre nego što nekoj aplikaciji ili internet-stranici date podatke o svojoj kartiri, proverite njen SSL sertifikat – to znači da URL počinje sa “https”, prenosi portal Make Use Of.

Pročitajte još...  Oni su kao rogovi u vreći: Horoskopski znakovi koji nikako ne mogu zajedno, jer se jednostavno ne podnose!

Ako vam prijatelji kažu da su dobili neki čudan SMS od vas, ili vas kontaktira neko sa nepoznatog broja zbog navodne poruke koje ste mu poslali, postoje velike šanse da je vaš uređaj hakovan.

Na ovaj način, zlonamerni softver pokušava da se “proširi”, odnosno da se nađe u što većem broju uređaja. Ako primetite neku nepoznatu aplikaciju (koja bi mogla da bude uzrok ovome), obavezno joj zabranite pristup i izbrišite je.

Obaveštenja
Obavesti me:
guest
0 Komentari
Inline povratne informacije
Pogledajte sve komentare
Molimo online portale, ako kopirate orginalni članak sa našeg portala, NAVEDITE (Backlink) NAS KAO IZVOR. Hvala!