DA LI JE OVO MOGUĆE?! U ovom gradu se konzumira najviše alkohola, od brojki će vam se ZAVRTETI U GLAVIU nedavnoj studiji o destinacijama „za velike količine pića“, turistička platforma „Holidu“ sastavila je listu gradova u kojima se najviše pije — prema kojoj je prethodni pobednik „pao“ na drugo mesto.

Dablin, glavni i najveći grad Republike Irske našao se na drugom mestu, ispod atraktivne evropske turističke organizacije — Praga, glavnog grada Češke.

Ovo rangiranje je zasnovano na broju kasnonoćnih aktivnosti dostupnih u gradu i procentu lokalnih pijanica koji su imali „tešku sesiju“ u poslednjih 30 dana — skoro polovina u slučaju Dablina, prema studiji.

Istraživanje takođe tvrdi da zapanjujućih 81,3 odsto stanovništva Irske pije alkohol, što je najveći procenat od bilo koje analizirane zemlje.

Ipak, grad iznad Dablina je Prag, grad iz bajke u kome meštani konzumiraju najviše pića po glavi stanovnika na svetu sa oko 481 krigle piva po osobi.

Pročitajte još...  PAZITE DA I VAS NE ZASVRBI Vozač udaren po džepu jer se počešao po glavi

Skoro 19 odsto svih TripAdvisor „stvari koje treba raditi“ u Pragu uključuje alkohol, od puzanja u pabove do srednjovekovnih koktel barova.

Berlin je na trećem mestu, a studija tvrdi da četiri od pet Nemaca pije alkohol po prosečnoj ceni od 4,52 evra po litru.

Međutim, britanski „Metro“ piše da je Dablin možda nepravedno izgubio prvo mesto jer glavni grad Republike Irske ima mnogo atrakcija vezanih za alkohol, a u njemu se čak nalazi i Ginisovo skladište — vodeća turistička atrakcija u Evropi.

Upravo ovo mesto je proglašeno za najbolju turističku atrakciju u Evropi 2023. godine prema „World Travel Awards“.

guest
0 Komentari
Inline povratne informacije
Pogledajte sve komentare