Profesionalni kuvar otkrio: Evo zbog čega jaja ne treba držati u frižideruPopularni britanski kuvar Džejms Martin savetuje da se jaja ne drže u frižideru jer, kaže, to utiče na njihov ukus. Razlog je što jaja „upijaju“ miris, pa čak i ukus druge hrane u frižideru, što može uticati na njihov ukus“, objasnio je on. Naime, ljuska jajeta je porozna, pa lako može da „pokupi“ i druge mirise, a ovaj kuvar, kako kaže, to često koristi u svom restoranu za poboljšanje omleta.

 „Kada imam tartufe, na primer, stavim ih u činiju sa pirinčem i na vrh stavim jaja, pa sve prekrijem providnom folijom i ostavim preko noći. Kada ujutru razbijem jaja koja su bila pored tartufa i napravim kajganu samo sa njima, imaće ukus kao da je napravljena sa tartufima“, rekao je Džejms za Dejlirikord.

Gde je najbolje čuvati jaja: Prema Agenciji za standarde hrane, i dalje je najbolje držati jaja u frižideru, ali ako, prema savetu ovog kuvara, to želite da izbegnete, važno je da ih držite u hladnom i suvom mestu, u hladnijoj prostoriji gde se temperatura ne menja naglo, prenosi Večernji.hr.

 

Pročitajte još...  Kako je žena osvojila milion na lotou posle 30 godina


guest
0 Komentari
Inline povratne informacije
Pogledajte sve komentare