Najstarija Italijanka umrla u 114. godini: Doktor otkrio 3 ključne stvari njene dugovečnosti, „nikad nije…“Italijanka Domenika Erkolani umrla je u Pezaru u 114. godini, javila je juče agencija Ansa. Ercolani je rođena 3. jula 1910. godine u Urbinu i bila je druga najstarija osoba u Italiji. Bila je domaćica i supruga upravnika železničke stanice koji nikada nije napustio provinciju Pezaro Urbino.

Dugo godina je bila udovica, a o njoj se brinula njena 87-godišnja ćerka Alesandra Rupalti. Njen porodični lekar Danilo De Santi rekao je da je Ercolani umrla od starosti i da je ona „izuzetno zdrava osoba”. „

Šta reći o stvorenju neverovatnog temperamenta: nikada u životu nije uzimala lekove, a živela je 113 godina“, rekao je doktor.

On je naveo da je Erkolani nepušač, te da voli lagana jela uz čašu vina. Kako prenose italijanski mediji, Ercolani je za svojih 113 godina prošao mnogo toga, uključujući monarhiju Kraljevine Italije, dve republike (prva i druga italijanska republika), deset papa i tri epidemije (španski grip 1918-1920, Sars 2004. i kovid-19)

 

Pročitajte još...  RAZREŠILA DILEMU MNOGIH Veroučiteljica otkrila da li je u redu postiti samo nedelju dana


guest
0 Komentari
Inline povratne informacije
Pogledajte sve komentare
Molimo sve online portale, ako kopirate članak sa našeg portala NAVEDITE NAS KAO IZVOR. ✅