Stižu mrazevi, spremite muškatle na sigurno: Ovaj trik obećava da će cvetne lepotice biti bujne i sledeće godineSvoje omiljeno cveće lako možete sačuvati do sledećeg proleća Muškati su omiljeno baštensko cveće u većini domova. Lako se uzgajaju, otporne su i mesecima su ukrašene raskošnim cvećem. Da bi geranijum preživeo zimu, pre prvih mrazeva treba ih orezati na oko 20 centimetara i ručno ukloniti uvele listove i cvetove.

Posude i saksije sa muškatom postavite u dobro osvetljenu prostoriju u kojoj temperatura neće prelaziti deset stepeni. Da biste sačuvali energiju biljaka tokom jeseni i zime, uklonite mlade izdanke sa njih, jer je i muškatu potrebno nekoliko meseci da se odmore i skupe snagu za novo cvetanje.

Zalivajte ih jednom u dvadesetak dana, tek toliko da se zemlja na površini ne osuši sasvim. Ako živite u malom stanu i nemate dovoljno prostora da postavite sve posude sa muškatom, koristite trik koji koriste uzgajivači. Odrežite vrhove bez cvetova i stavite ih u revitalizirajući hormon koji stimuliše razvoj vena, a zatim posadite reznice u veću saksiju ili sadilicu i stavite je blizu izvora svetlosti. U proleće presadite reznice u saksije i uživajte u bujnom cveću do jeseni.

 

Pročitajte još...  VIC DANA Traži Putin od arhitekte da mu napravi tri bazena...

guest
0 Komentari
Inline povratne informacije
Pogledajte sve komentare
Molimo sve online portale, ako kopirate članak sa našeg portala NAVEDITE NAS KAO IZVOR. ✅