PETLA PRODA ZA 3.500 EVRA Ovakvu farmu niko nema, a sve je počelo kao hobi

Kada je pre dvadesetak godina brazilski poljoprivrednik Rubens Brac počeo da uzgaja brazilske kokoške nije ni slutio da će postati uzgajivač divovske živine.

Visoki petlovi su postali hit, a nekadašnja mala farma kokošaka je postala centar uzgajanja divovskih petlova za male farme i hobi uzgajivače u centralnom Brazilu. Za život zarađuje uzgajajući petlove koji dostižu visinu preko 120 cm i težinu od četiri do sedam kilograma.

Njihova cena skače do oko 3.750 evra. Trenutno se čeka formalno priznanje ove rase poznate pod nazivom Divovski indijski petlovi.

Brac navodi da je u početku sve bilo hobi, a onda su se zainteresovali i drugi uzgajivači i postalo je komercijalna proizvodnja.

Njegova farma, pod nazivom “Avicultura Gigante”, nalazi se u brazilskoj državi Goas. Ima oko 300 jedinki, što nije dovoljno za snabdevanje industrijskih kapaciteta, ali je velika potražnja malih uzgajivača, najviše za potrebe sopstvene egzistencije.

Pročitajte još...  Oni su kao rogovi u vreći: Horoskopski znakovi koji nikako ne mogu zajedno, jer se jednostavno ne podnose!

Obaveštenja
Obavesti me:
guest
0 Komentari
Inline povratne informacije
Pogledajte sve komentare
Molimo online portale, ako kopirate orginalni članak sa našeg portala, NAVEDITE (Backlink) NAS KAO IZVOR. Hvala!