PREDVIDEO POTRESE U TURSKOJ I MAROKU Holanđanin sada ima novo zastrašujuće upozorenje

Holandski seizmolog Frank Hugerbets, koji je predvideo zemljotres u Turskoj 6. februara, sada prognozira zemljotrese u Španiji i Portugaliji, prenosi redakcija RT na španskom.

Specijalista je upozorio na moguće pojave potresa u regionu nakon smrtonosnog zemljotresa u Maroku 8. septembra i podsetio da jug Španije i sever Maroka predstavljaju područja jake seizmičke aktivnosti.

Hugerbets, koji je radio na istraživanjima geometrije solarnog sistema (SSGEOS), upozorio je na “opasnost od velikog zemljotresa duž planinskog lanca Kejp Sent Vinsent na Azorima”, koji se nalazi jugozapadno od Portugalije, prenosi Informer.rs.

Prema njihovim proračunima, povećanje aktivnosti moglo bi da dostigne magnitude od šest stepeni Rihterove skale, što će u priobalnim područjima dovesti do stvaranja cunamija.

Seizmolog se posebno osvrnuo na obale Maroka, Portugalije i Španije, koje smatra “opasnim zonama.”

Inače, Hugerbets kaže da u svojim predviđanjima koristi metod koji prati geometriju nebeskih tela. Prema njegovom mišljenju, zemljotresi su posledica delovanja privlačnih sila planeta Sunčevog sistema, a u tome je posebno važan uticaj Meseca, prenosi televizija “Antena 3”.

Hugerbets je dao tačno predviđanje za zemljotres koji je pogodio Tursku u februaru ove godine, ali je 2015. pogrešno procenio da će se zemljotres dogoditi u Sjedinjenim Američkim Državama.

Međutim, Američki geološki zavod (USGS) upozorava da je nemoguće predvideti zemljotres i da to nijednom naučniku do sada nije pošlo za rukom.

Obaveštenja
Obavesti me:
guest
0 Komentari
Inline povratne informacije
Pogledajte sve komentare
Molimo online portale, ako kopirate orginalni članak sa našeg portala, NAVEDITE (Backlink) NAS KAO IZVOR. Hvala!