NAJJEFTINIJI SMEŠTAJ NA PLANINI ZA DOČEK Evo koliko košta krevet za novogodišnje praznike

Doček Nove godine uveliko se bliži, dok je veliki broj gostiju već rezervisao smeštaj na napoznatijim turističkim destinacijama u Srbiji. Mnogi će ipak sačekati poslednji momenat kako bi se odlučili između Kopaonika, Zaltibora, Divčibara, Tare i ostalih planinskih cenatra u našoj zemlji. 

Cene za Novu godinu biće i do 50 odsto skuplje u odnosu na period pre i posle praznika. Najjeftinije će proći oni koji idu sa velikim društvom, planiraju da ostanu bar tri dana, rezervacije obave 10 dana ranije i odluče se za smeštaj u etno vikendicama i privatnim kućama. 

ZLATIBOR MINIMUM 3 DANA I 100 EVRA

Najluksuzniji apartmani na Zlatiboru koštaju i do 100.000 dinara, odnosno oko 800 evra po osobi za noć, kažu za Mondo zaposleni na recepcijama hotela. 

“Ako želite smeštaj za Novu Godinu na Zlatiboru, u apartmanu koji se nalazi u centru, sigurno je potrebno da izdvojite oko 100 evra, odnosno oko 12.000 dinara, za jedno noćenje. To znači da bi cena za tri dana bila oko 300 evra, odnosno oko 35.000 dinara. Prema pravilima većine hotela, potrebno je da ostanete minimum tri dana, što će koštati oko 14.000 dinara”, objašnjavaju za naš portal. 

IMA JEFTINIJIH VARIJANTI

Druga varijanta za noćenje na Zlatiboru za Novu godinu jeste privatan smeštaj, vikendice ili kuće. One mogu da budu namenjene za dve osobe ili većem broju ljudi.

“Za veće društvo koje rezerviše celu vilu ili kuću, potrebno je izdvojiti oko 300 do 400 evra dnevno. U kućama može da bude smešteno uglavnom osam do deset osoba. Oni koji žele da prođu jeftinije sa smeštajem za dvoje, mogu da požure da rezervišu objekte koji su nešto udaljeniji od centra. Na ovim lokacijama cena mogu da budu znatno manje i da iznose oko 50 evra”, kaže vlasnik kuće. 

KOPAONIK – 140 EVRA ZA HOTELE SA BEZENOM

Kopaonik godinama važi za najskuplju zimsku destinaciju u Srbiji. Većina hotela ne pruža mogućnost jednog noćenja, potvrđuju zaposleni u hotelima.

“Neki od luksuznijih smeštaja naplaćuju noćenje i doručak oko 200 evra i nalaze se u centru Kopaonika. Nešto jeftinije prolaze oni koji hotelski smeštaj rezervišu ranije i plate oko 100 evra po osobi za dva noćenja. Za hotele koji imaju bazen ili spa centar, cena nigde nije ispod 140 evra po osobi”, tvrde zaposleni u hotelu na Kopaniku. 

U ETNO KUĆI NOĆENJE 50 EVRA

Slično kao na Zlatiboru, na Kopaniku su takođe jeftiniji smeštaji za veći broj osoba, naročito u kućama na obodima planine. 

“Od hotela su povoljniji apartmani za pet ili više osoba, koji koštaju oko 80 evra po noćenju, ali takođe uključuju boravak od minimum dva ili tri dana. Najpovoljnije varijante su vikendice ili etno porodične kuće, koje su jednostavno opremljene I nešto udaljenije od centra. Tamo je cena noćenja oko 50 evra”, kažu ugostitelji sa Kopanika. 

DIVČIBARE SVAKE GODINE SVE SKUPLJE

Prosečna cena smeštaja za Novu Godinu na Divčibarama svake godine raste, kažu upućeni. Razlog za to je sve veći broj posetilaca i hoteskog smeštaja na ovoj valjevskoj planini.

“Cene smeštaja za praznike više su za oko 20 odsto. Variraju od 40 evra pa naviše. U privatnom smeštaju koji je jeftiniji, novogodišnja noć plaća se oko 50 evra, dok oko 300 evra košta noćenje u luksuznijem hotelu. U odnosu na prošlu godinu smeštaj je poskupeo, a razlog je veliko interesovanje”, kažu za MONDO ugostitelji sa Divčibara. 

STARA PLANINA JEFTINIJA VARIJANTA ZA LJUBITELJE PRIRODE

Doček Nove godine na Staroj Planini nešto je jeftiniji nego na Zlatiboru i Kopaniku, što mnoge goste iz cele Srbije dovodi na ovu destinaciju. Ipak, kapaciteta smeštaja i zabavnih sadržaja ima manje nego u većim turističkim centrima.

“Na Staru planinu uglavnom dolaze ljubitelji prirode i snega. Najveći broj smeštajnih objekata je planinskog tipa, sa pristupačnim cenama od oko 5.500 ili 6.500 dinara za noćenje sa doručkom. Smeštaj na popularnom Babinom Zubu je oko 9.000 dinara. U luksuznijim hotelima koji se nalaze nekoliko kilometara od planine, smeštaj košta oko 13.000 dinara za noć, zajedno sa doručkom i večerom”, otkrivaju ugostitelji sa Stare Planine. 

Jedna od novogodišnjih ponuda za Staru planinu uključuje autobuski prevoz, usluge vodiča, novogodišnju proslavu, obilazak planine, pun pansion i dva noćenja za 170 evra po osobi. 

TARA, ZLATAR, GOČ..

Osim toga, mnoge druge planine u Srbiji takođe su jeftnije od Zlatibora i Kopanika. Prema infomacijama sa sajtova, četiri dana ii tri noćenja sa polupansionom na Tari potrebno je da izdvojite oko 15.000 dinara, Zlatar je nešto jeftiniji sa 12.000 dinara, dok je cena na Goču oko 9.000 dinara.

Obaveštenja
Obavesti me:
guest
0 Komentari
Inline povratne informacije
Pogledajte sve komentare
Molimo online portale, ako kopirate orginalni članak sa našeg portala, NAVEDITE (Backlink) NAS KAO IZVOR. Hvala!