SVI ZNAMO KOLIKO IM UKRASI PRIVLAČE PAŽNJU Nekoliko saveta kako da jelku zaštitite od kućnih ljubimaca

Veštačke jelke su sve popularnije, a nisu loše ni za mačku jer njihove iglice ne mogu ništa vašoj ljubimici, dok im iglice pravog bora mogu probiti kožu. 

Male jelke su takođe bolji izbor za vlasnike mačke jer su stabilnije i neće napraviti toliko štete ako ih mačka sruši. Deblo pri dnu možete obmotati aluminijumskom folijom, jer je mačke ne vole dirati, pa je to definitivno korak u pravom smeru.

Saveti

Nemojte odmah okititi jelku. Dajte svom ljubimcu neko vreme kako bi se privikao na njega i kako biste imali vremena da ga naučite da ne sme da ga dira. Pripremite prskalicu s vodom kojom ćete obeshrabriti nepoželjno ponašanje svoje mačke.

Pročitajte još...  PRAVI SE DA UMIRE OD GLADI Vlasnica mačka prevaranta moli komšije da ga ne hrane

Jelka se dodatno može zaštititi mirisima koji su neugodni za mačke.Za takve stvari je najbolje pitati prodavce u specijalizovanim radnjama. Pod jelkom možete ostaviti skrivene korice narandže – to će obeshrabriti mačku, a neće biti preterano neugodno ljudima.

Najbolje je da smestite svog ljubimca u drugu sobu dok kitite jelku kako biste mogli to završiti u miru.Ukoliko joj dopustite da vam se pridruži, držite je na oku neko vreme. Čak i ako dopustite mački da ostane dok ktite jelku, nemojte je mamiti ukrasima.

Ukrasi koji se manje sjaje, a ne vise na nečemu dugačkom, idealni su za mačke jer se ne njišu dovoljno da bi ih privukli.Takođe vodite računa o tome da su vam ukrasi dovoljno veliki i čvrsti kako ih mačka ne bi slučajno progutala kad niste u blizini.Vrpce su iz istog razloga takođe opasne za njih.

Pročitajte još...  PRAVI SE DA UMIRE OD GLADI Vlasnica mačka prevaranta moli komšije da ga ne hrane

Mudro je dobro pričvrstiti sve ukrase za jelku kako biste smanjili šansu da će ih mačka skinuti i odneti negde. Ukrasna zvonca nisu loša ideja jer ćete barem čuti ako se događa nešto.

Gotovo je suvišno reći da nije pametno imati upaljene lampice na jelci. Dovoljan je jedan udarac šape da stvari krenu u pogrešnom smeru.

Strujne žice zaštitite ljepljivom trakom kako ih mačka ne bi slučajno zagrizla ili povukla i nemojte zaboraviti da ugasite lampice kada izlazite iz kuće.

Obaveštenja
Obavesti me:
guest
0 Komentari
Inline povratne informacije
Pogledajte sve komentare
Molimo online portale, ako kopirate orginalni članak sa našeg portala, NAVEDITE (Backlink) NAS KAO IZVOR. Hvala!