„TREBA MI NOVI VLASNIK“ Na stanici pronađeno ostavljeno morsko prase, pored njega stajala poruka zbog koje ljudi LIJU SUZE (FOTO)Potez za sada nepoznate osobe koja je krajem prošlog meseca napustila svog ljubimca – morsko prase, ostavivši ga na stanici metroa u istočnom Londonu, okarakterisano je kao „neverovatno okrutno delo“ od strane aktivista za zaštitu prava životinja.

Belo-smeđeg ljubimca starosti oko šest meseci do godinu dana otkrilo je osoblje stanice u Kening Taunu u istočnom Londonu u Engleskoj oko pola 5 popodne, 18. februara ove godine. Ono što je međutim u samoj priči bilo najtužnije, jeste srceparajuće pismo koje se nalazilo na transporteru morskog praseta, na ulazu u podzemnu stanicu.

Na papiru zalepljenom na transporteru pisalo je: „Treba mi novi vlasnik“.

Šahnaz Ahmad, inspektorka Kraljevskog društvo za prevenciju okrutnosti prema životinjama (RSPCA), uzela je ljubimca i odvela ga u centar za zaštitu životinja.

„Izgledao je zdrav i dobro negovan. Veoma je tužno što je neko na ovaj način napustio svog ljubimca. Podstičemo ljude da se obrate lokalnim dobrotvornim organizacijama za zaštitu životinja za pomoć u brizi o kućnim ljubimcima, umesto da ih ostavljaju u ovakvoj ranjivoj situaciji“, rekla je ona, pa dodala:

„Ovaj zamorčić je pronađen sam, zamorčići su prirodno društveni i obično više vole da budu sa jednim ili više zamorčića. Morsko prase može razviti abnormalno ponašanje i može patiti ako ostane bez društva“.

Morsko prase, nazvano Disko prase, uskoro će biti dostupan za udomljavanje – zahvaljujući partnerima iz RSPCA.

Pročitajte još...  "BRUS ZASLUŽUJE OSKARA" Labrador glumi da ga boli šapa da bi skratio šetnju

„Napuštanje kućnih ljubimaca na ovakav način je neverovatno okrutna stvar i nikada nije odgovor“, poručuje Šahnaz.

guest
0 Komentari
Inline povratne informacije
Pogledajte sve komentare