POKUPILI IMOVINU, A NJEGA IZBACILI NAPOLJE Uginuo mačak Milanče čija je priča rasplakala Srbiju„Tokom života, gubici su neminovni – ili nas napuštaju, ili mi odlazimo… A, naš Milanče je bio napušten, a juče je i otišao“, početak je objave posvećene starom mačku Milančetu, koji je pri kraju života doživeo tešku sudbinu a onda i uginuo.

Milanče, mačak od 14 godina, prošle godine doživeo je smrt svoje vlasnice. Kako niko od članova porodice nije želeo da brine o njemu, završio je na ulici. Tu je nastupila dobra volja ljudi iz organizacije „Pet Mondo Serbia“, koji su, tvrde, tada odlučili da će se o ovom mačku brinuti do kraja života. A sada, nakon što je uginuo posvetili su mu Tviter objavu koja je rasplakala mnoge.

Pročitajte još...  Kako je pas bio zapušten od strane vlasnika

„Naš Milanče je bio napušten, a juče je i otišao – tiho i dostojanstveno kao što je i živeo. Njegova vlasnica je otišla u starački dom i tamo ubrzo i preminula.

Svu njenu pokretnu i nepokretnu imovinu su prigrabili naslednici, a Milančeta, mačka od 14 godina su izbacili. Bez hrane, vode i zaklona, Milanče je boravio na terasi stana u kojem je nekad živeo.

Preuzeli smo ga u želji da mu pomognemo i pružimo dom i ljubav za kojom je patio. Dekica Milanče je proveo sa nama nešto više od godinu dana. Znali smo da niko neće udomiti starog mačka, pa smo odlučili da mu olakšamo stare dane. Imao je ljudsko i mačje društvo, kvalitetnu hranu i ono što je najvažnije – ljubav i pažnju.

Pročitajte još...  ŽENKA PIT BULA ILI JEDNOROG? Zbog kvrge na glavi je bila napuštena i čekala na eutanaziju, a danas živi srećno sa novom porodicom (VIDEO)

Za razliku od naslednika nesrećne bake, Milanče je nama bio bitan. Bio je deo naših života, naše porodice. Njegov život i odlazak su nam dali priliku da shvatimo da smo i mi prolaznici u ovom surovom svetu. Hvala ti, Milanče, što si bio prolaznik u našem životu! Nećemo te zaboraviti!“, napisali su oni.

Tužna priča mačka Milančeta rasplakala je tviteraše koji su se složili da napuštanja životinja na ovakav i bilo koji način zakonski treba zabraniti.

guest
0 Komentari
Inline povratne informacije
Pogledajte sve komentare