TRI RASE PASA KOJE POPULARNI TRENER NIKOME NE PREPORUČUJE Najmanji od njih je pravi „đavo iz torbe“U jednom od najgledanijih videa on objašnjava koje tri rase pasa ne bi preporučio budućim vlasnicima, a među njima je i jedna rasa koja je potpuno neprihvatljiva porodicama sa decom.

Od samog „đavoljeg“ psa do ljubimca koji uvek ima brdo zdravstvenih problema, ovaj stručnjak za životinje iz „StandardaK9“ opisao je tri male „zlobne“ rase, među kojima su veoma tvrdoglavi i bolešljivi francuski buldog, zatim čivava koju je „krstio“ kao „malu satanu koju možete spakovati u torbicu“ i „nepopularna“ šiba inu, prenosi Thesun.

On je obajsnio zašto treba da budete oprezni prema francuskim buldozima koji se nalaze na trećem mestu njegove liste najnepopularnijih pasa. Iako je „veoma sladak i dolazi u neverovatnom mnoštvu boja, a pritom je „pakleno skup“, francuski buldog je pun zdravstvenih problema i uz to prilično tvrdoglav i teško ga je trenirati.”

Potom je veoma otvoreno govorio o čivavi kojoj je dao i težak nadimak. Ovaj pas je „sam đavo“, odnosno „mala satana koju možete spakovati u tašnu, a ona će ugristi svakoga ko pokuša da je pomiluje ili da se rukuje s vama“.

„Čivava je bukvalno pas za jednu osobu: ona se ne slaže sa ostatkom porodice ili decom i prilično je opasna, jer će ujedati svakoga osim vlasnika“, tvdi ovaj stručnjak.

Pročitajte još...  KRENULA PO MACU PA DOŽIVELA ŠOK IZNENAĐENJE Ono što je pročitala na mačkinoj ogrlici zauvek joj je promenilo život (VIDEO)

Na kraju, trener za pse je objasnio zašto šiba inu nije pogodna za većinu vlasnika pasa.

„Šiba inu je super tvrdoglav pas, ne voli da ga podučavate, ne voli da mu se govori šta da radi i pokušaće da dominira vlasnikom i svakom drugom osobom u vašem domu“.

Ipak, mnogi korisnici društvenih medija nisu se složili sa njegovim tvrdnjama.

Jedna osoba je rekla: „Imam šiba inu koja je veoma dobra i poslušna“.

„Moja šiba inu je predobra i takva je oduvek. Mislim da je vaša lista pogrešna“, napisao je drugi vlasnik.

Treći je prokomentarisao da mu se skoro sviđa koliko ovaj čovek greši u vezi sa njegovom čivavom.

Neki komentatori su se složili sa dreserom, ali su neki kategorički negirali njegove tvrdnje u vezi sa čivavom.

Pročitajte još...  MOŽETE UGROZITI SVOJE I NJEGOVO ZDAVLJE Evo zašto je opasno da pas spava sa vama

„Imam čivavu koja ne ujeda svakoga ko joj priđe“, piše jedan vlasnik.

Drugi vlasnik francuskog buldoga kaže da je to neverovatno poslušan pas, ali je istovremeno stiglo zapažanje drugog vlasnika koji je priznao da „ova rasa zaista nije laka za obuku“.

Pratite tokom 24 sata naše najbolje vesti samo na Facebooku.

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

guest
0 Komentari
Inline povratne informacije
Pogledajte sve komentare