Apple navodno radi na dva prototipa preklopnog iPhone-a // Lajk.rs



Prema novom izveštaju koji dolazi od „osobe sa direktnim saznanjem o situaciji“, Apple trenutno razvija dva prototipa preklopivih iPhone uređaja. Ovi uređaji su flip stilski, poput Samsung Galaxy Z Flip5 i Oppo Find N3 Flip, a ne veći uređaji poput Samsung-ovog Galaxy Z Fold5 ili OnePlus Open.

To ne znači da je Apple sada odlučio da izbaci svoje preklopive uređaje – kompanija se čini samo eksperimentiše sa ovim form-faktorom. Ovi telefoni nisu deo masovne proizvodnje planirane za ovu godinu ili 2025. godinu, pa najranije možemo videti jedan u jesen 2026. godine – to jest, ako se projekat pokaže uspešnim. Apple je razgovarao sa najmanje jednim azijskim proizvođačem kako bi nabavio delove za preklopivi iPhone, ali naravno, projekat može biti otkazan u bilo kom trenutku ako ne zadovolji visoke standarde Apple-a.

Pročitajte još...  Novo ažuriranje Android-a donosi 9 novih funkcija // Lajk.rs

Apple je želeo da izgradi takav preklopivi uređaj počevši od 2018. godine, koji bi bio tanak kao i trenutni modeli iPhone-a kada je zatvoren, ali tehnologija baterije i ekrana jednostavno još nije bila tu. Zanimljivo je da je kompanija očigledno želela da telefon ima ekran na spoljnoj strani preklopa kada je zatvoren – poput flip-stil verzije Huawei-ovog Mate X – što nama ne deluje smisleno i takođe je razumljivo rezultiralo poteškoćama u dizajnu, jer takav telefon lako pukne.

Zatim, 2020. godine, Apple je privremeno obustavio razvoj preklopivog iPhone-a, fokusirajući se umesto toga na takođe spekulisani preklopivi iPad, koji se ne očekuje na tržištu pre 2026. godine. A sada se čini da se oba rade paralelno.

Pročitajte još...  Gasi se Google Pay aplikacija // Lajk.rs

Trenutno, inženjeri iz Apple-a pokušavaju da se reše linije na ekranu i dizajniraju šarku koja omogućava da ekran leži potpuno ravno, tako da olovka Apple Pencil ne bi bila negativno pogođena time prilikom upotrebe. LG i Samsung Display su oba izabrana za preklopivi iPad, nije jasno koje kompanije bi pravile ekrane za preklopivi iPhone.

guest
0 Komentari
Inline povratne informacije
Pogledajte sve komentare