Glasine upućuju na ažuriranja dizajna iOS-a 18 inspirisana visionOS-om // Lajk.rsApple obično preferira postepene evolucije dizajna za iOS, operativni sistem iza iPhone-a. Poslednja značajna promena dogodila se sa prilagodljivim zaključanim ekranom iOS 16.

Međutim, nepotvrđeni glasine sugerišu da bi iOS 18 mogao doneti znatniju vizuelnu prepravku, uzimajući inspiraciju iz visionOS-a, operativnog sistema koji pokreće Apple-ov Vision Pro headset.

Prema izveštaju sajta The Verifier, vizuelni elementi iz visionOS-a mogli bi biti inkorporirani u iOS 18. visionOS, iako deli sličnosti sa iOS-om, ima prepoznatljiv estetski izgled sa zaobljenim oblicima, senkama i osećajem dubine postignutom kroz lebdeće, preklapajuće prozore.

Izveštaj navodi ažuriranu Apple TV aplikaciju u tvOS 17.2 kao rane dokaze o ovom prelasku, ukazujući na njen novi dizajn bočne trake sličan rasporedu aplikacija visionOS-a.

Pročitajte još...  Apple potvrđuje da baterije iPhone 15 serije imaju duži životni vijek // Lajk.rs

Važno je zapamtiti da The Verifier ima mešovitu istoriju sa tačnošću svojih predviđanja, što ovu glasinu čini posebno spekulativnom.

Osim toga, Mark Gurman iz Bloomberga ranije je izvestio da će iOS 18 doneti „ambiciozne promene“, mada nije jasno da li se to odnosi na ažuriranja interfejsa ili na nove funkcionalnosti pokretane veštačkom inteligencijom.

Istoriski gledano, Apple održava različite dizajnerske jezike za svaki od svojih operativnih sistema. Na primer, iOS nikada nije u potpunosti prihvatio zaobljene ikone ili duboke senke jednostavno zato što ti elementi postoje unutar watchOS-a ili macOS-a.

Iako ove glasine mogu imati neku istinu, dizajnerski pomak inspirisan visionOS-om verovatnije će se manifestovati unutar tvOS-a. Veći format ekrana Apple TV-a dobro se uklapa u vizuelne rasporede sa većom dubinom i slojevitošću, elementima koji su karakterističniji za visionOS.

Pročitajte još...  Apple savetuje korisnicima da ne stavljaju mokar iPhone u pirinač // Lajk.rs

Pored priče o promenama u dizajnu, postoje spekulacije da će Apple iOS 18 doneti veštačku inteligenciju na iPhone-ove. Samsung i Google već prednjače u ovoj oblasti, dok se drugi Android brendovi postepeno pridružuju. Apple sigurno ne bi želeo da zaostaje u ovoj trci. Obećavamo da ćemo vas obaveštavati o svakom novom razvoju u iOS 18.

guest
0 Komentari
Inline povratne informacije
Pogledajte sve komentare