Znatno jeftinija zamena zadnjeg stakla za iPhone 15 Pro i iPhone 15 Pro Max // IT VESTI

Cene pametnih telefona konstantno rastu gotovo sa svakim novim modelom. Dok su flagship modeli nekada koštali između 699 i 799 dolara, sada lako premašuju 1000 dolara. Osim toga, cena prodaje nije jedini trošak koji raste. Kako verovatno znate, flagship pametni telefoni su prilično lomljivi zbog svoje osetljive konstrukcije često obložene staklom spreda i otpozadi. Ako se nešto dogodi sa uređajem, troškovi popravke mogu biti visoki.

Svestan ovog problema, Apple je iznenadio svoje korisnike nudeći delimično rešenje. Kompanija je značajno snizila cene popravki za modele iPhone 15 Pro sa puknutim zadnjim staklom. Evo detalja…

Apple je nedavno predstavio svoju novu seriju iPhone 15 na događaju Wonderlust. Kao i svake godine, modeli koji su privukli najviše pažnje bili su iPhone 15 Pro i iPhone 15 Pro Max. Međutim, ovi modeli se ističu ne samo po tehničkim specifikacijama, već i po unutrašnjem dizajnu, u poređenju sa standardnim članovima 15 serije.

Pročitajte još...  Prvi drop testovi iPhone-a 15 Pro pokazuju da je titanijumsko kućište bila loša ideja // IT VESTI

Apple je posebno radio na tome da uređaje učini lakšim za popravku i izabrao je dizajn koji je lakši za popravku. Kompanija je posebno redizajnirala okvir, omogućavajući da se zadnja staklena ploča lako ukloni sa uređaja. Kao što se očekivalo, troškovi popravke su promenjeni sa ovakvim dizajnom lakšim za popravku.

Apple je ažurirao svoj američki sajt da bi otkrio troškove popravke za iPhone 15 modele. Za oštećenje zadnjeg stakla, kompanija će naplatiti 169 dolara za iPhone 15 Pro i 199 dolara za iPhone 15 Pro Max. Nasuprot tome, troškovi popravke za iPhone 14 Pro i iPhone 14 Pro Max su postavljeni na 499 i 549 dolara, redom.

Pročitajte još...  Xiaomi predstavio 13T Pro telefon // IT VESTI

To znači da postoji smanjenje od 63,4% u troškovima popravke između iPhone 14 Pro i iPhone 15 Pro modela, i smanjenje od 63,5% između iPhone 14 Pro Max i iPhone 15 Pro Max. Kao korisnik iPhone 14 Pro Max-a, razočaran sam što je ova promena došla godinu dana kasnije, ali u krajnjem ishodu, činjenica da će popravke sada biti mnogo jeftinije je sjajna vest za sve nas.

Obaveštenja
Obavesti me:
guest
0 Komentari
Inline povratne informacije
Pogledajte sve komentare
Molimo online portale, ako kopirate orginalni članak sa našeg portala, NAVEDITE (Backlink) NAS KAO IZVOR. Hvala!