USB-C port iPhone-a 15 omogućava napajanje više dodataka // IT VESTI

iPhone 15 serija je konačno stigla, donoseći niz novih unapređenja u odnosu na prethodne modele. Jedna od najznačajnijih promena je prelazak na USB-C port. Ovo je dobrodošla promena za mnoge korisnike, jer to znači da sada mogu koristiti isti kabl za punjenje svojih iPhone uređaja i drugih uređaja, poput laptopova i tableta.

S obzirom na to, brzina punjenja iPhone 15 i dalje je sporija u poređenju s većinom Android telefona. Međutim, USB-C port može sada da izlaziti znatno više snage nego Lightning port. Zapravo, može izlaziti do 4,5 vata, što je više od 15 puta snage koju je mogao da iznese Lightning port.

U poređenju, iPhone-i sa Lightning portom su mogli da iznose maksimalno 0,3 vata snage. Veća snaga znači da iPhone 15 može napajati širi spektar dodataka, poput eksternih uređaja za skladištenje i drugih uređaja koji zahtevaju više snage. Čak može da se koristi i za punjenje drugih uređaja, poput AirPods slušalica i slušalica.

USB-C port iPhone 15 takođe nudi brže brzine transfera podataka u poređenju s Lightning portom. Na primer, iPhone 15 Pro i iPhone 15 Pro Max podržavaju brze USB 3.2 Gen 2 brzine do 10 Gbps kada koriste USB 3 kabl. To znači da korisnici mogu prebacivati datoteke između svojih iPhone-a i drugih uređaja mnogo brže.

Dodatno, USB-C port iPhone 15 podržava DisplayPort za do 4K HDR video ogledalo i izlaz na spoljne ekrane. Ovo je značajno unapređenje u odnosu na prethodne iPhone uređaje, koji su bili ograničeni na video ogledalo od 1080p uz pomoć Lightning adaptera.

Obaveštenja
Obavesti me:
guest
0 Komentari
Inline povratne informacije
Pogledajte sve komentare
Molimo online portale, ako kopirate orginalni članak sa našeg portala, NAVEDITE (Backlink) NAS KAO IZVOR. Hvala!