Pet trikova da mobilni telefon radi kao da je nov 

Resetovanje tri puta nedeljno

Da bi telefon radio brzo, nije ga dovoljno ponovno pokrenuti samo jednom nedeljno. Dok koristimo uređaj i preuzimamo nove aplikacije, RAM se puni, a da biste dobili nešto slobodnog prostora i da bi uređaj radio brže, potrebno ga je restartovati barem tri puta nedeljno.

Ažuriranje samo putem vaj-faja

Aplikacije je potrebno redovno ažurirati, ali to ne bi trebalo činiti kada je uređaj povezan na mobilnu mrežu. Neke aplikacije su prilično velike i mogu vrlo brzo potrošiti mobilni paket interneta. To se može negativno odraziti i na performanse telefona.

Prema tome, treba pripaziti da mobilni bude spojen na vaj-faj mrežu tokom aploudovanja aplikacije.

Pročitajte još...  Greske koje pravimo dok punimo telefon

Štednja podataka u Google Chrome

Prema dostupnim podacima, većina korisnika najviše koristi Google Chrome kao primarni pretraživač. Ako ste među njima, trebalo bi da uključite opciju za štednju podataka.

Naime, ta postavka troši više resursa sa stranice koje gledamo za 30 odsto, a za video-zapise 50 odsto. Tako ćete potrošiti manje podataka, a brže ćete pretraživati. Ovu opciju možete uključiti u opcijama pretraživača.

Što manje aploudovanja

Možda ne izgleda logično, ali ako mobilni telefon nije nov, nove verzije i nadogradnje mogu da ga uspore. Uz to, ako je memorija gotovo puna, česta ažuriranja i nadogradnje će usporiti uređaj.

Bez izlaganja ekstremnim temperaturama

Ako je uređaj izložen ekstremno visokim ili niskim temperaturama, baterija će se brzo potrošiti. Prema tome, treba pripaziti da uređaj ne bude izložen direktno sunčevoj svjetlosti, a ne treba ga ostavljati ni na izrazito niskim temperaturama.

Pročitajte još...  Nova drustvena mreza - Lajk.rs

guest
0 Komentari
Inline povratne informacije
Pogledajte sve komentare