Pridružite se našoj Facebook grupi Lajk.rs kako bi videli realnu sliku svega što se dešava oko nas!

STRUČNJACI OTKRILI PET TRIKOVA DA UBRZATE TELEFON Posle ovoga radiće kao nov

Da bi vam mobilni uređaj dugo radio kako treba, trebalo bi da pazite na nekoliko stvari. Zato su poznavaoci tehnologije otkrili pet trikova koji će vam pomoći da uređaj radi kao da je nov.

Resetovanje tri puta nedeljno

Pridružite se našoj Facebook grupi Lajk.rs kako bi videli realnu sliku svega što se dešava oko nas! 🙃

Da bi telefon radio brzo, nije ga dovoljno ponovno pokrenuti samo jednom nedeljno. Dok koristimo uređaj i preuzimamo nove aplikacije, RAM se puni, a da biste dobili nešto slobodnog prostora i da bi uređaj radio brže, potrebno ga je restartovati barem tri puta nedeljno.

Ažuriranje samo putem vaj-faja

Aplikacije je potrebno redovno ažurirati, ali to ne bi trebalo činiti kada je uređaj povezan na mobilnu mrežu. Neke aplikacije su prilično velike i mogu vrlo brzo potrošiti mobilni paket interneta. To se može negativno odraziti i na performanse telefona.

Pročitajte još...  NOVA OPCIJA ZA GUGL FOTKE Mnogima će se svideti promena

Prema tome, treba pripaziti da mobilni bude spojen na vaj-faj mrežu tokom aploudovanja aplikacije.

Štednja podataka u Google Chrome

Prema dostupnim podacima, većina korisnika najviše koristi Google Chrome kao primarni pretraživač. Ako ste među njima, trebalo bi da uključite opciju za štednju podataka.

Naime, ta postavka troši više resursa sa stranice koje gledamo za 30 odsto, a za video-zapise 50 odsto. Tako ćete potrošiti manje podataka, a brže ćete pretraživati. Ovu opciju možete uključiti u opcijama pretraživača.

Možda ne izgleda logično, ali ako mobilni telefon nije nov, nove verzije i nadogradnje mogu da ga uspore. Uz to, ako je memorija gotovo puna, česta ažuriranja i nadogradnje će usporiti uređaj.

Pročitajte još...  UKRALI KRIPTOVALUTE U VREDNOSTI OD 500.000 DOLARA Velika prevara preko Gugl oglasa! Žrtvama krali lozinke, a onda unosili na lažne sajtove

Ako je uređaj izložen ekstremno visokim ili niskim temperaturama, baterija će se brzo potrošiti. Prema tome, treba pripaziti da uređaj ne bude izložen direktno sunčevoj svjetlosti, a ne treba ga ostavljati ni na izrazito niskim temperaturama.

Obaveštenja ✅
Obavesti me:
guest
0 Komentari
Inline povratne informacije
Pogledajte sve komentare
0
Volela bih vaše mišljenje, ostavite komentar..x
()
x