Pridružite se našoj Facebook grupi Lajk.rs kako bi videli realnu sliku svega što se dešava oko nas! 🙃

Milanović: Nije istina da je podignut stepen pripravnosti Hrvatske vojske zbog Ukrajine

Premijer Hrvatske Andrej Plenković juče je rekao da je hrvatska vojska podigla stepen pripravnosti zbog situacije u Ukrajini, a Milanović kaže da to nije tačno.

U saopštenju kabineta Milanovića napominje se da sadašnje stanje bezbednosti u Hrvatskoj ne zahteva povećanje pripravnosti Oružanih snaga Hrvatske.

Pridružite se našoj Facebook grupi Lajk.rs kako bi videli realnu sliku svega što se dešava oko nas! 🙃

“Niti je Vlada Hrvatske predložila, niti je predsednik naredio povećanu pripravnost Oružanih snaga Republike Hrvatske”, navodi se u saopštenju i napominje da, prema Zakonu o odbrani, pripravnost Oružanih snaga naređuje predsednik, na predlog Vlade Hrvatske, prenosi Index.

U saopštenju se dodaje da je Milanović u stalnom kontaktu sa vojnim vrhom Oružanih snaga Hrvatske i čelnicima bezbednosno obaveštajnih agencija.

Pročitajte još...  Skok cene čelika u Evropi

Ističe se i da prema Zakonu o odbrani stanje pripravnosti podrazumeva mobilizacijske, organizacione, bezbednosne i druge i postupke koji su potrebni radi sprečavanja i uklanjanja opasnosti od napada na Hrvatsku i drugih opasnosti koje ugrožavaju suverenitet, nezavisnost i teritorijalnu celovitost Hrvatske, građana i imovine.

Plenković je juče posle sednice Predsedništva i Nacionalnog veća HDZ rekao da je hrvatska vojska podigla stepen pripravnosti od uobičajenog stanja s obzirom na globalne okolnosti.

“S posebnom pažnjom pratimo sva zbivanja u našem susedstvu, jugoistoku Europe. Nikako ne bismo željeli da dode do bilo kakve destabilizacije situacije u bilo kojoj od nama susednih zemalja”, rekao je Plenković .

 

 

Obaveštenja ✅
Obavesti me:
guest
0 Komentari
Inline povratne informacije
Pogledajte sve komentare
0
Volela bih vaše mišljenje, ostavite komentar..x
()
x