Pridružite se našoj Facebook grupi Lajk.rs kako bi videli realnu sliku svega što se dešava oko nas! 🙃

Američka podmornica udarila u stenu

 

Američka mornarica otpustila je kapetana, izvršnog oficira i glavnog tehničara sonara nuklearne podmornice „Konektikat“, koja je uspela da udari u podvodnu planinu u Južnom kineskom moru prošlog meseca, javlja Politika.

Pridružite se našoj Facebook grupi Lajk.rs kako bi videli realnu sliku svega što se dešava oko nas! 🙃

Komandant Kameron Aldžilani, poručnik Patrik Kašin i glavni tehničar za sonar Kori Rodžers dobili odstranjeni su sa svojim položaja zbog „gubitka poverenja“ u njihove sposobnosti.

Vice-admiral Karl Tomas, glavnokomandujući Sedme flote, zaključio je da je boljom procenom situacije, pametnijim odlučivanjem i poštovanjem procedura u navigaciji mogao da bude izbegnut incident koji se desio pre nekoliko nedelja.

Brza napadačka podmornica klase „sivulf“ (morski vuk) nalazila se u Južnom kineskom moru 2. oktobra kada je udarila u „objekat“ i morala da se vrati u Guam na procenu štete. Pomenuti „objekat“ sada je utvrđeno da je u pitanju podvodna planina.

Pročitajte još...  Eksplozija vulkana - Alo.rs

Petnaest mornara pretrpelo je lakše povrede.

Južno kinesko more jedan je od najnapetijih morskih regiona. Kina tvrdi da polaže pravo na njegov veći deo, ali se susedne zemlje i SAD ne slažu, javlja Bi-Bi-Si, a prenosi RTS.

Incident se odigrao samo nekoliko nedelja nakon što su Velika Britanija i SAD potpisale bezbednosni sporazum sa Australijom o razmeni tehnologije za nuklearne podmornice.

 

Obaveštenja ✅
Obavesti me:
guest
0 Komentari
Inline povratne informacije
Pogledajte sve komentare
0
Volela bih vaše mišljenje, ostavite komentar..x
()
x