FAJZER: Pilula protiv kovida delotvorna 90%

Fajzer je danas saopštio da je njegova antivirusna pilula protiv koronavirusa smanjila stopu hospitalizacije i smrti za gotovo 90 odsto.

Kompanija sada traži brzo odobrenje, piše AP.

Saopštenje kompanije dolazi dan nakon što je Velika Britanija objavila da dala zeleno svetlo za kovid pilule kompanije “Merk”, čime je postala prva zemlja na svetu koja je to uradila.

Fajzer je u petak objavio preliminarne rezultate svoje studije na 775 odraslih. Pacijenti koji su uzimali lek kompanije zajedno sa drugim antivirusnim lekom imali su 89% smanjenje kombinovane stope hospitalizacije ili smrti nakon mesec dana, u poređenju sa pacijentima koji su uzimali lažnu pilulu. Manje od 1% pacijenata koji su uzimali lek morali su da budu hospitalizovani i niko nije umro.

Pročitajte još...  Rusija testira novu vrstu vakcine protiv korona virusa

“Nadali smo se da imamo nešto izvanredno, ali retko je da vidite odlične lekove sa gotovo 90% efikasnosti i 100% zaštitom od smrti”, rekao je dr Mikael Dolsten, glavni naučni službenik kompanije Fajzer u intervjuu.

Učesnici studije su bili nevakcinisani, sa blagom do umerenom kovid-infekcijom, i smatrani su visokim rizikom za hospitalizaciju zbog zdravstvenih problema poput gojaznosti, dijabetesa ili srčanih oboljenja. Lečenje je počelo u roku od tri do pet dana od prvih simptoma i trajalo je pet dana.

Obaveštenja ✅
Obavesti me:
guest
0 Komentari
Inline povratne informacije
Pogledajte sve komentare
Share via
0
Volela bih vaše mišljenje, ostavite komentar..x