Ispovest voditeljke koja vodi borbu sa POSTKOVID SINDROMOM: Živela je ZDRAV život, a evo zbog čeka sada ne može da ustane sa STOLICE

 

Nik Mičel, bivša BBC novinarka, za britanski portal “Metro”, rekla je da ima osećaj da je ostarila 20 godina i da joj je posle godinu i po dana borbe sa kovidom ostalo samo polovina snage koju je nekad imala.

Nik je jedna od tri pacijenta u Velikoj Britaniji koji su vodili dugu borbu sa kovidom sa vidljivim posledicamam jer je pre infekcije živela aktivan i zdrav život. U tridesetim počela je da se bavi biciklizmom, a sada bori se da ustane iz stolice.

– Trudim se da ostanem raspoložena i pozitivna. Bolest me je ubedila da nikoga nije briga za mene i da će samo neko proveriti da li sam živa, rekla je Nik.

Pročitajte još...  Nojeva jaja mogu da spasu svet od koronavirusa

Tokom dugog kovida Nik je imala dobre i loše dane. Bilo je dana kada nije mogla da ustane iz kreveta, a bilo je i onih kada bi se probudila sa nadom da je bolje i da je agoniji došao kraj.

– Osećala sam strašnu krivicu kada sam shvatila koliko je virus zarazan i koliko se lako prenosi. Borila sam se sa raznim simptomima – od osećaja da imam zmaja u plućima, otečenog lica, preosetljivosti na svetlo, otečenosti kolena…

Nik je srećna što posle 18 meseci konačno može da prošeta svoje pse i nada se da će sve uskoro nestati i da će nastaviti da živi normalan život.

BONUS VIDEO

Obaveštenja ✅
Obavesti me:
guest
0 Komentari
Inline povratne informacije
Pogledajte sve komentare
Share via
0
Volela bih vaše mišljenje, ostavite komentar..x