EVO NA KOJIM MESTIMA SU MASKE I DALJE OBAVEZNE Kažnjavaće se svi koji ovo budu kršili

Zaštitne maske od subote nisu obavezne u zatvorenom prostoru, međutim, u određenim institucijama one moraju da se nose, i svako ko to krši, kažnjavaće se.

U najnovijoj Uredbi o merama za sprečavanje i suzbijanje zarazne bolesti kovid 19, koja je za vikend objavljena u Službenom glasniku, navodi se da su maske obavezne u zdravstvenim i ustanovama za smeštaj starih lica, a pored zaposlenih, dužan je da ih nosi svako ko boravi u njima.

– Zaposleni u zdravstvenim ustanovama i ustanovama za smeštaj starih lica, kao i lica koja ulaze i borave u tim ustanovama, osim korisnika u ustanovama za smeštaj starih lica, obavezno nose zaštitne maske – navodi se u Uredbi.

Pročitajte još...  KORONA PRESEK ZA 1. FEBRUAR Najnovije informacije o broju zaraženih koronom u Srbiji

Dodaje se da kontrolu primene mere vrši ministarstvo nadležno za poslove zdravlja, kao i da se svako ko je krši kažnjava.

– Novčanom kaznom u iznosu od 5.000 dinara kazniće se za prekršaj lice kome je utvrđena obaveza i koje boravi u ustanovi, a ne nosi masku.

Odluka da maska više ne bude obavezna u svakom drugom zatvorenom prostoru doneta je u četvrtak na sednici Kriznog štaba za borbu protiv korona virusa, kada su ukinute i kovid propsunice koje su od 23. oktobra prošle godine bile obavezne u ugostiteljskim objektima.

Obaveštenja ✅
Obavesti me:
guest
0 Komentari
Inline povratne informacije
Pogledajte sve komentare
Share via