PETKOVIĆ UPOZORIO ČITAV SVET Kurti je opasan čovek, to morate da shvatite

Ideološki kentaur Aljbin Kurti uspeo je da pomiri svoju marksističko-lenjinističku prošlost sa velikoalbanskim fašističkim programima svojih predaka i zabrinjavajuće je to što je prostor za intervju dobio u jednom uglednom britanskom političkom mediju, izjavio je danas direktor Kancelarije za KiM Petar Petković.

”Aljbin Kurti je, i to svet mora da shvati, opasan čovek, a njegov čudan unutrašnji svet nije samo fenomen po sebi, već je i ozbiljna bezbednosna pretnja, i umesto što mu se poklanja prostor za fantazmagorije i tirade protiv Srbije, valjalo bi da svi obrate pažnju na Kurtijevo ponašanje pre nego što načini ozbiljnu štetu””, poručio je u saopštenju Petković, reagujući na intervju Kurtija britanskom ””Dejli telegrafu””.

Apsurdno je da Srbiju sa Nemačkom između dva rata poredi pripadnik naroda koji je, kako navodi Petković, imao sopstvenu S S diviziju ”Skenderbeg”, te fašističku miliciju Bali kombetar, i čije je nacionalno pitanje u Drugom svetskom ratu rešavano upravo kroz fašistički koncept „Velike Albanije“, kojem je Kurti i danas slepo privržen.

”Kurtijevo falsifikovanje istorije je uvredljivo za sve žrtve fašizma i nacizma stradale od noža albanskih šovinista u Drugom svetskom ratu, a žrtve su bili najviše Srbi. Neverovatno je da Kurtijev falsifikatorski monolog nije naišao na potpitanja i da nije bio suočen sa činjenicama koje zlonamerno prećutkuje”, dodaje direktor Kancelarije za KiM.

Pročitajte još...  Osmani: Srbija ima retoriku prošlog veka, a onda priznala da je Kosovo američki projekat

Kurti i njegovi ideološki sledbenici, kao što bi sada da kažu da su Visoki Dečani albanski, tako i lažu i sakrivaju fašističke osnove svoje ideologije, jer, kao ljudi prošlosti, nisu kadri, kako dodaje Petković, da se otrgnu iz etnocentričnog, plemenskog poimanja života i sveta.

”Međutim, i Albanci na Kosovu i Metohiji polako shvataju da je Kurti avet prošlosti, što potvrđuju i rezultati nedavno održanih lokalnih izbora, ali to izgleda i dalje ne shvataju oni na Zapadu koji ga promovišu kao demokratu i mirotvorca, iako sve činjenice govore suprotno. Kad smo već u sferi istorijskih paralela, niko u regionu ne liči na nacističke jurišnike iz međuratnog vremena koliko takozvane specijalne jedinice ”kosovske” policije, koje sistematski rade na zastrašivanju i terorisanju golorukog srpskog naroda u našoj južnoj pokrajini”, kaže Petar Petković.

Premijer privremenih prištinskih institucija Kurti danas je u intervjuu za “Dejli telegraf” optužio Beograd da preti da izazove treći balkanski rat i optužio Srbiju da se ponaša kao Nemačka između dva svetska rata.

Kurti u intervjuu, pored ostalog, upozorava da bi nedavne krize na Kosovu i u BiH mogle da eskaliraju ako zapadne vlade to ne shvate ozbiljno.

Obaveštenja ✅
Obavesti me:
guest
0 Komentari
Inline povratne informacije
Pogledajte sve komentare
Share via
0
Volela bih vaše mišljenje, ostavite komentar..x