Pridružite se našoj Facebook grupi Lajk.rs kako bi videli realnu sliku svega što se dešava oko nas! 🙃

SPREMIO BEOGRADU PODVALU VEKA Kurti lobira za priznanje nezavisnosti Kosova, ima novi plan

 

Kosovski premijer Aljbin Kurti je u razgovoru sa ministrom za verska pitanja Saudijske Arabije Abdulatifom Al Šeikom rekao da bi pozdravio lobiranje Saudijske Arabije, kao uticajne države, za priznanje Kosova od nekih većinski muslimanskih zemalja i zahvalio je na pomoći te zemlje Kosovu.

Pridružite se našoj Facebook grupi Lajk.rs kako bi videli realnu sliku svega što se dešava oko nas! 🙃

Kurti je zahvalio Saudijskoj Arabiji na podršci tokom glasanja u međunarodnim organizacijama u kojima Kosovo teži da bude član.

Kosovski premijer je izrazio spremnost za nastavak dobrih odnosa Kosova i Saudijske Arabije i naglasio potrebu za ulaganjima, a kao oblasti u kojima bi Saudijska Arabija mogla da investira, naveo je bankarstvo i finansije, zdravstvo, turizam i trgovinu. 

Pročitajte još...  ALBANSKI EKSTREMISTI PALE "BURE BARUTA" Britanci guraju lažnu državu u rat protiv Srbije!

Kako je saopšteno, Kurti je sagovorniku preneo da su institucionalna stabilnost, dobro upravljanje pandemijom kovid-19 i ekonomski rast povećali poverenje u institucije i optimizam za budućnost. 

EPA/MALTON DIBRA

 

Ministar Abdulatif Al Šeik je rekao da Kosovo i njegovi građani uživaju veliku podršku i simpatije saudijske države i naroda. 

“Podrška i saradnja neće izostati ni u budućnosti”, rekao je ministar Al Šeik.

Zahvalio je Kurtiju na gostoprimstvu i izrazio zadovoljstvo zbog političke stabilnosti, dostignuća i mira i prosperiteta koje je primetio na Kosovu. Govoreći o verskom ekstremizmu, ministar za verska pitanja Saudijske Arabije rekao je da je zloupotreba vere za političke i klasne ratove od terorističkih grupa nanela mnogo patnje njegovoj zemlji i mnogim zemljama u svetu. 

Pročitajte još...  Netačno da je privremenoj kosovskoj ministarki Gervali zabranjena poseta centralnoj Srbiji

Istakao je neophodnost iskorenjivanja verskog ekstremizma i promovisanja umerenog islama koji je u suštini harmonija i razumevanje među ljudima. 

Kako se navodi u saooštenju posle sastanka, kome je prisustvovao i poglavar Islamske zajednice Kosova, muftija Naim Ternava, saudijski ministar je izrazio zadovoljstvo što na Kosovu vladaju mir i verska tolerancija. 

BONUS VIDEO:

Obaveštenja ✅
Obavesti me:
guest
0 Komentari
Inline povratne informacije
Pogledajte sve komentare
0
Volela bih vaše mišljenje, ostavite komentar..x
()
x