Belivuk hteo da oponaša scene iz ovog filma, postao mu opsesija!U uspešnom i nagrađivanom ostvarenju reditelja Miloša Avramovića, koje je prikazano 2018. godine, vidi se kako glavni junak, kriminalac Maraš, go do pojasa i bos, beži niz stepenište dok mu specijalci iz dugih cevi pucaju u noge, nakon čega izlazi na Ulicu Živka Davidovića, izbacuje jednu ženu iz automobila, seda u njega i beži dok u pozadini ostaje velelepna zgrada. Ova scena snimljena je 2016. godine i, prema rečima izvora, Veljko Belivuk najverovatnije u to vreme nije živeo na toj adresi.

Autor je, izgleda, uspeo da predvidi neke stvari koji će se tek desiti kao i kreatori čuvenog serijala „Simpsonovi“.

Hapšenje u stanu

– Stepenište i zgrada koja se vidi u pojedinim kadrovima u filmu je zgrada u kojoj je stan kasnije kupio Veljko Belivuk, ali i više pripadnika njegovog klana. On je 4. februara uhapšen upravo u tom stanu, a početkom decembra tu je privedena i njegova supruga Bojana – objašnjava izvor:

– Belivuk je upravo tu služio i zatvorsku kaznu od godinu dana zbog napada na Miloša Vazuru. Kaznu je služio od maja 2018. Inače, radi se o velikom stambeno-poslovnom kompleksu, koji, kako je to navedeno na sajtu za nekretnine, funkcioniše kao mali grad sa svim pogodnostima neophodnim za savremeni život.

Opet će odgovarati na pitanja

Vođe surove bande saslušava crnogorski tužilac?

Optužene vođe organizovane kriminalne grupe Veljko Belivuk i Marko Miljković ponovo će danas biti saslušani u Tužilaštvu za organizovani kriminal u Beogradu, ali ovog puta odgovaraće na pitanja crnogorskih istražnih organa. Pored Belivuka i Miljkovića, biće ispitan i Nebojša Janković. – Oni se terete za stvaranje kriminalne organizacije i ubistva izvršena u Crnoj Gori, konkretno ubistva Adisa Spahića, Damira Hodžića i Mileta Radulovića Kapetana u Spužu. Zbog ovih krivičnih dela tužilac iz susedne države ih je već saslušavao, a tada su sva trojica negirala krivicu – podseća izvor.

Mnogi su primetili da je neverovatna slučajnost da je jedan od najgledanijih domaćih krimi-filmova kao jednu od lokacija za snimanje imao ulicu i kompleks u kom je kasnije uhapšen i vođa surove krimi-grupe.

Pročitajte još...  Uhapšeni dileri u Beogradu - Lajk.rs

– Tema srpskog blokbastera je kriminal, a u prvom delu filma viđene su i scene ubistava. Tako u jednoj sceni vođa kriminalne grupe, koga je glumio pokojni Nebojša Glogovac, mladiću naživo kopa oči, i to na dečjem rođendanu. U drugoj se vidi obešeno nago telo, celo u podlivima, što ukazuje na to da je pre smrti mučen – kaže sagovornik i dodaje da je Belivuk zločine za koje se tereti optužnicom počinio čak četiri godine nakon što su ove scene snimljene.

– Zlodela za koja će se suditi klanu dogodila su se 2020. godine, a za njih se saznalo ove godine – napominje izvor.

Skaut lokacija

Reditelj Miloš Avramović juče je  objasnio „da je za izbor lokacija gde se scene snimaju zadužena cela kreativna ekipa, sa scenografom i skautom lokacija na čelu, koji daju predloge“.

Pročitajte još...  Uhapšeni dileri u Beogradu - Lajk.rs

– Prvi put u životu čujem za to, pojma nemam gde je živeo Veljko Belivuk, ne znam kakve to ima veze s filmom, i koja je poenta takvih besmislenih pitanja? – naveo je Avramović.

guest
0 Komentari
Inline povratne informacije
Pogledajte sve komentare