Darko Šarić sa nanogicom u kući svog kuma košarkaša!

Pljevljak Darko Šarić (51), kome će se krajem februara iduće godine iznova suditi za šverc 5,7 tona kokaina iz Južne Amerike u Evropu, kućni pritvor izdržava u vili na Dedinju koja se većim delom vodi na nekadašnjeg košarkaša, inače njegovog kuma, Nikolu Pekovića (35).

Prema podacima iz katastra, deo nepokretnosti vodi se na investitora, odnosno firmu koja sedište ima na Voždovcu.

Zgrada je podignuta na placu koji ima 997 metara kvadratnih. Svaki stan ima garažu od 20 kvadrata i malo dvorište. Sve to je zaklonjeno metalnom ogradom, koja podseća na onu koju je imala vila nekadašnjeg predsednika SRJ Slobodana Miloševića u Tolstojevoj 33, takođe na Dedinju.

Pročitajte još...  Pohapšeni narko-dileri u Beogradu - Alo.rs

Sama zgrada, kao i njena okolina pokrivena je modernim elektronskim nadzorom.

Zanimljivo je da je, sudeći prema dostupnim podacima, gradnja samog zdanja bila u toku kada se Darko Šarić, posle višegodišnjeg bekstva, predao pravosudnim organima Srbije 18. marta 2014. godine. Posle hapšenja, zaplenjena mu je imovina koja se vodila na njegovo ime, ime njegove supruge Lane Popović, kao i drugih članova porodice.

Šarić, koji je u petak prebačen u kućni pritvor uz elektronski nadzor posle više od sedam godina boravka iza zatvorskih rešetaka, ima pravo na sat i po vremena dnevno boravka van kuće.

Njemu su, inače, tokom procesa zaplenjene brojne nepokretnosti ‒ stanovi, parcele, hoteli i preduzeća. U procesu u kom mu se sudilo za pranje oko 20 miliona evra, koji su navodno stečeni dilovanjem kokaina, Šarić je pred Specijalnim sudom u Beogradu izjavio da je novac stekao na legalan način, navodeći da poseduje dokaz da je legalno stekao 45 miliona evra svojim poslovima i da nije prao pare. Za imovinu je rekao da mu je sva oduzeta, ali i da je, kako je rekao, „naravno, nešto uspeo da sakrije”.

Pročitajte još...  Pronađeno 40 kilograma marihuane kod Bogatića

‒ Sve mi je oduzeto, ali ja sam prodao jednu firmu za 29 miliona (evra). Nešto sam sakrio da mi drugovi iz CK-a ne bi oduzeli sve ‒ rekao je svojevremeno Šarić.

Obaveštenja
Obavesti me:
guest
0 Komentari
Inline povratne informacije
Pogledajte sve komentare
Molimo online portale, ako kopirate orginalni članak sa našeg portala, NAVEDITE (Backlink) NAS KAO IZVOR. Hvala!