CARINICI ZAPLENILI SAT VREDAN 55.000 EVRA NA AERODROMU NIKOLA TESLA Putnik pokušao bez prijavljivanja da ga prenese preko granice

Prekršaj je otkriven kada je u zelenom kontrolnom prolazu, namenjenom onima koji nemaju ništa za prijavljivanje, radi kontrole zaustavljen 52-godišnji državljanin Srbije.

Na uobičajeno pitanje carinika putnik je rekao da sem ličnog prtljaga nema ništa što bi trebalo prijaviti i da sa sobom nosi samo lični prtljag.

Kada je njegov ručni prtljag najpre skeniran, a potom i detaljno pregledan, potvrđeno je da se u njemu pored garderobe nalazi i kutija ručnog sata ”Audemars Piqet” sa originalnim računom na 55.000 evra.

Pomenuti sat, kupljen istog dana u Beču, putnik je nosio na ruci.

Pored toga, u njegovom prtljagu su pronađene i muške cipele ”Alexander Mcqueen” i ženski kaiš ”Gucci”, čija je vrednost prema pronađenim računima oko 1.400 evra.

Pročitajte još...  UHAPŠEN MLADIĆ U ZEMUNU Krao sa lažnim i tuđim platnim karticama

Putnik je carinicima rekao da novokupljenu robu nije prijavio, jer je navodno imao nameru da nastavi put ka BiH.

Carinici su još jedno podsetili putnike, da čak iako su u tranzitu, imaju obavezu da prijave vrednije stvari koje nose sa sobom da bi put takve robe mogao da se isprati i da se sa sigurnošću zna da je ona zaista napustila teritoriju Srbije, te da uvozne dažbine treba da naplati zemlja u kojoj će ti predmeti trajno ostati.

 

Obaveštenja
Obavesti me:
guest
0 Komentari
Inline povratne informacije
Pogledajte sve komentare
Molimo online portale, ako kopirate orginalni članak sa našeg portala, NAVEDITE (Backlink) NAS KAO IZVOR. Hvala!