UŽASNI DETALJI TRAGEDIJE U NOVOM PAZARU Zajedno odrasli pa zajedno poginuli!

Tuga do neba! Četiri porodice, komšije, zavijene su u crno nakon pogibije mladića Amara Ujkanovića (21), Amela Ibrahimovića (21), Senada Đerleka (22) i Mithada Hamidovića (23) nadomak Novog Pazara, na magistralnom putu koji vodi ka Kosovu i Metohiji i Crnoj Gori. Najbolji drugovi nastradali su u sekundi, u ulici u kojoj su zajedno odrasli!

Sudar dva automobila, oba golfa, dogodio se u nedelju oko 22 sata u mestu Lukare na pet kilometara od Novog Pazara. Mladići su izdahnuli na licu mesta, a još dve osobe su povređene. Istragom će biti utvrđeno kako je došlo do udesa ali prvi podaci pokazuju da je Amel tokom preticanja najpre udario u vozilo u suprotnog smera i da je zatim sleteo s puta.

Pročitajte još...  IZGOREO AUTOBUS U VRBASU Vatra krenula da se širi (VIDEO)

Foto: Alo.rs

Nastradali mladići

A samo dvadesetak minuta ranije ništa nije ukazivalo na tragediju. Amel Ibrahimović se vratio iz Kraljeva gde je kupio automobil. Pozvao je svoje nerazdvojne drugare da dođu ispred njegove kuće da bi otišli do Novog Pazara da prošetaju. Tako je i bilo.

– Amar, Mithad i Senad su krenuli sa njim da se provozaju. Trebalo je sa njima da pođe još jedan mladić, ali je odustao i rekao im je da će ih sačekati da se vrate. Oni su otišli do Pazara da bi isprobali automobil koji je Amel kupio. Nastradali su tokom povratka kući – kaže jedan od rođaka nastradalih mladića.

Pročitajte još...  Nesreća u Barajevu - Alo.rs

Amel je dva dana pre tragedije došao iz Nemačke. Tamo je radio dva meseca i deo novca koji je zaradio dao je za kupovinu novog automobila. 

– Sine moj, sine moj… Zar da te danas kopam? Kamo sreće da sam ja nastradao – rekao je Amelov otac Nazim Ibrahimović.

Mnogi plakali tokom uviđaja

Uviđaj na mestu nesreće trajao je satima, a mnogi policajci i vatrogasci su sve vreme plakali. Najteže im je bilo kada su videli da su nastradali mladići i kada su stigli njihovi roditelji.

– Odmah nam je postalo jasno da mladićima ne možemo pomoći jer su izdahnuli na licu mesta. Sekli smo karoseriju „golfa“ da bismo oslobodili njihova tela. I mi smo ljudi, nismo uspeli da se suzdržimo, pa smo svoj posao jecajući uradili. Još teže nam je bilo kada su počeli da pristižu članovi njihovih porodica, roditelji, braća, sestre… Mnogo nam je bilo teško – kaže jedan od vatrogasaca.

Pročitajte još...  Auto sleteo u livadu pored puta, povređeni prebačeni u bolnicu

Stariji meštanin Lukara kaže da je selo zanemelo od tuge i da se samo povremeno čuju jecaji roditelja, braće  sestara nastradalih mladića.

– Malo je ovo selo, malo mesto, a u trenutku smo ostali bez četvorice zlatnih momaka. Ljudi dolaze od momenta kada se tragedija dogodila, izjavljuju saučešća njihovim porodicama. Oni su komšije, žive u razmaku od sto metara. Ta deca su ovde zajedno rasla, ovde su stasavali za ženidbu. Samo je Hamidović stigao da se oženi – kaže komšija nastradalih.

On dodaje da su  Amar, Senad i Mithad s nestrpljenjem čekali da Amel stigne iz Kraljeva kako bi im pokazao automobil koji je tamo kupio. 

Pročitajte još...  Posle nesreće pobegao, uhapšen na granici

– Često su sedeli kod Amela u prodavnici, tu su se družili, dogovarali o svemu i zajedno maštali o budućnosti. Odatle su zajedno i otišli u smrt – kaže on.

Foto: Alo.rs

Aleksandar Vučić sa Nazimom Ibrahimovićem, ocem nastradalog

Vučić porodicama nastradalih izjavio saučešće

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić je zbog ove tragedije skratio svoju posetu Novom Pazaru. On je zahtevao da se otkaže narodni sabor koji je trebalo da se održi u jednoj školi, pa je obišao samo Opštu bolnicu. Prethodno se zaustavio u Lukarima gde je izjavio saučešće porodicama poginulih mladića. Ispred Amelove kuće uputio je reči utehe njegovom ocu Nazimu.

Pročitajte još...  Sudarila se tri putnička vozila

 – Neopisiva žalost i tragedija. Molim vas da moje saučešće prenesete i ostalim porodicama, poručio je Vučić, s kojim su bili i Rasim Ljajić i gradonačelnik Novog Pazara Nihat Biševac.

Ibrahimović, Đerlek i Ujkanović planirali su da se žene sledeće godine, a Hamidović je u braku manje od pola godine. Nastradali Đerlek svojim roditeljima bio je jedinac.

 – Jeste u nedelju veče bilo magle i mokar kolovoz, ali se ovuda prebrzo vozi, a policije nigde. Ovo je uklet putni pravac, za pet godina na deonici od nekoliko kilometara poginulo je 10 mladića od kojih je najstariji imao 24 godine. Nešto mora ovde da se uradi – kazao je Amelov stric.

Pročitajte još...  ODREĐEN PRITVOR Uhapšen vozač kamiona koji je usmrtio ženu dok je gurala bicikl

Obaveštenja
Obavesti me:
guest
0 Komentari
Inline povratne informacije
Pogledajte sve komentare
Molimo online portale, ako kopirate orginalni članak sa našeg portala, NAVEDITE (Backlink) NAS KAO IZVOR. Hvala!