POSLE TRAGEDIJE U SOMBORU Zaštitnik građana traži preispitivanje rada Centra za socijalni rad u vojvođanskom gradu

Zaštitnik građana je po sopstvenoj inicijativi, a na osnovu informacija iz medija o slučaju porodičnog nasilja u kojem je muškarac ubio suprugu i dve ćerke i posle toga izvršio samoubistvo, pokrenuo postupak kontrole pravilnosti i zakonitosti rada Centra za socijalni rad u Somboru, Pokrajinskog sekretarijata za socijalnu politiku, demografiju i ravnopravnost polova i Ministarstva unutrašnjih poslova.

Potresan status gimnazije o ubijenim sestrama u Somboru dodatno rastužio celu Srbiju (FOTO) – Alo.rs

Od somborskog CSR Zaštitnik građana traži da mu u roku od 15 dana dostavi detaljan izveštaj o postupanju u konkretnom slučaju, a posebno informacije da li su i koje mere i aktivnosti preduzeli kako bi ispitali i sprečili nasilje u porodici.

Zaštitnik građana od Pokrajinskog sekretarijata za socijalnu politiku, demografiju i ravnopravnost polova traži da izvrši stručni nadzor i ispita postupanje radnika CSR u Somboru u ovom slučaju i da mu dostavi izveštaj u roku od 15 dana.

Pročitajte još...  Sud doneo odluku o svedoku koji tvrdi da su ga silovali na stadionu

Zaštitnik građana od MUP-a traži da mu u istom roku dostavi izveštaj o postupanju u konkretnom slučaju, kao i informacije da li je i ranije bilo prijava nasilja u ovoj porodici i ako jeste da dostavi izveštaje o postupanju povodom tih prijava.

BONUS VIDEO:

Obaveštenja
Obavesti me:
guest
0 Komentari
Inline povratne informacije
Pogledajte sve komentare
Molimo online portale, ako kopirate orginalni članak sa našeg portala, NAVEDITE (Backlink) NAS KAO IZVOR. Hvala!