Zdravko Goranović ubio porodicu i sebe po ukidanju pritvora određenog zbog porodičnog nasilja

Osnovno javno tužilaštvo u Somboru je svojevremeno protiv Zdravka Goranovića nakon sprovedenog istražnog postupka, podiglo optužnicu zbog opravdane sumnje da je učinio krivično delo nasilje u porodici iz člana 194 stav 3 u vezi stava 1 Krivičnog zakonika, a prema svojoj bivšoj supruzi i ćerki.

Optužnicom se okrivljeni teretio za radnje koje su preduzete u periodu od 2016-2020 godine.

Krivična prijava protiv imenovanog je podneta ovom organu od strane Policijske uprave u Somboru, nakon što je bivša supruga, kao oštećena, prijavila događaj u maju mesecu 2020. godine. Ova krivična prijava je prva i jedina krivična prijava podneta protiv Zdravka Goranovića zbog krivičnog dela nasilje u prodici iz člana 194 Krivičnog zakonika.

Pročitajte još...  ALEKSIĆ OČI U OČI SA MILENOM RADULOVIĆ Transparenti ispred Višeg suda u Beogradu, glumica stigla sa pratnjom (FOTO/VIDEO)

Povodom podnete krivične prijave Zoranu Goranoviću su bile izrečene hitne mere u skladu sa Zakonom o sprečavanju nasilja u porodici i na predlog tužilaštva su produžene rešenjem suda.

Istovremeno je tužilaštvo Osnovnom sudu u Somboru, u vanparničnom postupku, podnelo tužbu za izricanje mera zaštite od nasilja u porodici i doneta je presuda kojom je Zdravku Goranoviću zabranjeno da uznemirava suprugu i decu, a naloženo je i iseljenje iz porodične kuće.

Printcreen

 

 

Na predlog tužilaštva određen je pritvor prema okrivljenom Zdravku Goranoviću, još u fazi istrage, obzirom da se nije moglo obezbediti njegovo prisustvo u postupku koji je vođen, jer se krio i postojala je opasnost od bekstva.

Pročitajte još...  POKUŠALI DA UPADNU NA PRIVATNU ŽURKU Detalji napada na Viškovićevog sina, nasrnuli na Marka posle proslave

Dana 30.07.2021. godine je lišen slobode i od tada se nalazio u pritvoru po prethodno stavljenom predlogu tužilaštva. Optužnica protiv njega je tada već bila podignuta i potvrđena od strane Osnovnog suda u Somboru.

Na ročištu za glavni pretres koje je održano 20.12.2021. godine, kada je i okončan postupak pred sudom, tužilaštvo je predložilo da se prema okrivljenom produži pritvor.

Okrivljeni je oglašen krivim po optužbi i nepravnosnažno osuđen na jedinstvenu kaznu zatvora u trajanju 3 ( tri ) godine i 3 ( tri ) meseca, a pritvor nije produžen, već je ukinut.

Po prijemu odluke o ukidanju pritvora tužilaštvo je odmah izjavilo žalbu.

On je tada počinio ubistvo žene i dve ćerke, zatim je zapalio kuću i obesio se.

Pročitajte još...  STRAŠAN UDES NA NOVOM BEOGRADU Čovek se kolima zakucao u zid na Ostružničkom nasipu, na mestu je poginuo!

BONUS VIDEO

 

 

Obaveštenja
Obavesti me:
guest
0 Komentari
Inline povratne informacije
Pogledajte sve komentare
Molimo online portale, ako kopirate orginalni članak sa našeg portala, NAVEDITE (Backlink) NAS KAO IZVOR. Hvala!