Oglasila se rođena sestra Sulejmana Imamovića

Imamović je napravio incident kad je avion na letu Danska -Tuzla zbog loših vremenskih uslova morao da sleti u Beograd. Počeo je da preti i da psuje sve srpsko.

– Ono nije bio moj brat! Ja ga takvog ne prepoznajem. Nisam ni mogla da gledam ono – počinje svoju emotivnu i potresnu ispovest rođena sestra Sulejmana Imamovića koji je priveden nakon skandala, a koja je zamolila da joj ne objavljujemo ime.

Dodaje da Imamović nije nacionalista i da su vesti i komentari o tome da je učestvovao u ratu 90-ih lažne jer je još početkom 1990. godine otišao u Dansku.

– Moj brat nije nacionalista. Druži se sa Srbima u Danskoj. Ja sam bila kod njega u gostima letos i da je takav ne bi ga ljudi onoliko poštovali. On se plaši aviona. Jedva ga je porodica ubedila da krenu avionom – rekla je sestra.

Pročitajte još...  Oglasilo se Tužilaštvo, Koromanu izrečene hitne mere

Naglašava da njihova porodica ni dok su živeli u Zavidovićima nije imala problema sa Srbima. Takođe, napomenula je da Sulejman sa porodicom već 30 godina živi u Danskoj, a da je ona 25 godina u Sjedinjenim Američkim Državama.

– Mi smo rodom iz Zavidovića. U našem naselju bilo je dosta Srba. Nikad nikakav problem nije bio. Srbi su nam pomagali i mi njima. Ono što je brat psovao, to nije bio on. Ono je samo od straha i paranoje. Kad je saopšteno da će avion da prinudno sleti u Beograd, on je spavao i tada se probudio. Uplašio se. Pobledeo je od straha. Nije bio pri sebi. Nikada ne bi opsovao nikoga, a kamoli na nacionalnoj osnovi. Ne bi takvu bruku svojoj deci napravio – kroz suze i jecaje priča Sulejmanova sestra.

Pročitajte još...  Stevana su žena i ćerka raskomadale, dan posle zločina su spakovale kofere i pošle za Beč? Jezivi detalji

Rekla je i da je Sulejman miran i porodičan čovek i da joj je veoma žao što se ovo dogodilo. Posebno ističe da je srpska policija bila veoma pristojna i da su profesionalno obavili posao.

– Rekla mi je bratanica da je srpska policija bila jako fina prema njima i da su profesionalno obavili posao. Bratanica je otputovala za Tuzlu, a Sulejmanova supruga je ostala sa njim, nije želela da ga napušta. Iznajmila je stan u Beogradu – priča za Kurir rođena sestra Sulejmana Imamovića.

Podsetimo, Sulejman Imamović (58), državljanin Danske, poreklom iz BiH, koji je verbalno vređao i pretio zbog vanrednog sletanja aviona na beogradski aerodrom Nikola Tesla, posle pritvora od 48 sati, prema nalogu tužioca, pušten je na slobodu.

Pročitajte još...  Carinici u koferu našli vredne pravoslavne ikone

– Nakon saslušanja osumnjičenom je ukinuto zadržavanje i u skladu sa pravilima međunarodne pravne pomoći, predmet će biti ustupljen Kraljevini Danskoj na dalje postupanje, a imajući u vidu da se radi o licu koje je danski državljanin i da se na taj način obezbeđuje poštovanje načela celishodnosti i ekonomičnosti postupka – saopštilo je Više javno tužilaštvo u Beogradu.

Obaveštenja
Obavesti me:
guest
0 Komentari
Inline povratne informacije
Pogledajte sve komentare
Molimo online portale, ako kopirate orginalni članak sa našeg portala, NAVEDITE (Backlink) NAS KAO IZVOR. Hvala!