Danas pred tužiocem Sulejman Imamović



Državljanina Danske Sulejman Imamović (58), koji je, kako je MUP potvrdio, 29.12 u 2.30 časova uhapšen jer je vređao i pretio zbog vanrednog sletanja aviona na beogradski aerodrom Nikola Tesla. Biće saslušan danas u Višem javnom tužilaštvu.

Kako su nam rekli iz MUP-a, on je saslušan pred policijom, a po nalogu Višeg javnog tužilaštva protiv njega je podneta krivična prijava za dva dela – izazivanje nacionalne, rasne i verske mržnje i netrpeljivosti, kao i ugrožavanje bezbednosti vazdušnog prostora, zbog čega će danas i biti saslušan ped tužiocem.

Inače, krivični zakonik prepoznaje članom 317. krivično delo izazivanje nacionalne, rasne i verske mržnje i netrpeljivosti.

Prema tom članu zakona, svako ko izaziva ili raspiruje nacionalnu, rasnu ili versku mržnju, ili netrpeljivost među narodima ili etničkim zajednicama koje žive u Srbiji, kazniće se zatvorom od šest meseci do pet godina.

Pročitajte još...  PUNE RUKE POSLA ZA HITNU POMOĆ Pet osoba je povređeno u tri sudara

Takođe, on može biti kažnjen i zbog krivičnog dela protiv bezbednosti javnog saobraćaja.

Prema članu 292. koji se tiče ugrožavanja bezbednosti vazdušnog ili pomorskog saobraćaja ili nepokretne platforme, navodi se sledeće:

– Ko nasiljem prema licu u vazduhoplovu, na brodu ili nepokretnoj platformi koja se nalazi u epikontinentalnom pojasu, odnosno njihovom teretu, postavljanjem ili unošenjem u vazduhoplov, na brod ili nepokretnu platformu eksplozivne ili druge opasne naprave ili supstance ili uništenjem ili oštećenjem ili ometanjem uređaja za navigaciju ili prouzrokovanjem druge štete vazduhoplovu, brodu ili nepokretnoj platformi dovede u opasnost bezbednost vazdušnog saobraćaja ili pomorske plovidbe ili bezbednost nepokretne platforme, kazniće se zatvorom od dve do deset godina.

Pročitajte još...  NIKADA U ŽIVOTU NISAM VIDEO DANKU Glavnoosumnjičeni za smrt male devojčice iz Bora posle priznanja da ju je zadavio golim rukama, promenio ploču

Podsetimo, Sulejman Imamović je scenu u avionu napravio jer su prinudno morali da slete u Beograd. Napravio je scenu, hteo da otvori vrata aviona, i izgovarao strašne pretnje „Je*em vam mater u usta srpska, krst vam je*em i pretio je da će da sruši avion.“

guest
0 Komentari
Inline povratne informacije
Pogledajte sve komentare