Danas pred tužiocem Sulejman Imamović

Državljanina Danske Sulejman Imamović (58), koji je, kako je MUP potvrdio, 29.12 u 2.30 časova uhapšen jer je vređao i pretio zbog vanrednog sletanja aviona na beogradski aerodrom Nikola Tesla. Biće saslušan danas u Višem javnom tužilaštvu.

Kako su nam rekli iz MUP-a, on je saslušan pred policijom, a po nalogu Višeg javnog tužilaštva protiv njega je podneta krivična prijava za dva dela – izazivanje nacionalne, rasne i verske mržnje i netrpeljivosti, kao i ugrožavanje bezbednosti vazdušnog prostora, zbog čega će danas i biti saslušan ped tužiocem.

Inače, krivični zakonik prepoznaje članom 317. krivično delo izazivanje nacionalne, rasne i verske mržnje i netrpeljivosti.

Prema tom članu zakona, svako ko izaziva ili raspiruje nacionalnu, rasnu ili versku mržnju, ili netrpeljivost među narodima ili etničkim zajednicama koje žive u Srbiji, kazniće se zatvorom od šest meseci do pet godina.

Pročitajte još...  Ukrao iz magacina firme i na crnom tržištu prodao više od 38.000 litara ulja

Takođe, on može biti kažnjen i zbog krivičnog dela protiv bezbednosti javnog saobraćaja.

Prema članu 292. koji se tiče ugrožavanja bezbednosti vazdušnog ili pomorskog saobraćaja ili nepokretne platforme, navodi se sledeće:

– Ko nasiljem prema licu u vazduhoplovu, na brodu ili nepokretnoj platformi koja se nalazi u epikontinentalnom pojasu, odnosno njihovom teretu, postavljanjem ili unošenjem u vazduhoplov, na brod ili nepokretnu platformu eksplozivne ili druge opasne naprave ili supstance ili uništenjem ili oštećenjem ili ometanjem uređaja za navigaciju ili prouzrokovanjem druge štete vazduhoplovu, brodu ili nepokretnoj platformi dovede u opasnost bezbednost vazdušnog saobraćaja ili pomorske plovidbe ili bezbednost nepokretne platforme, kazniće se zatvorom od dve do deset godina.

Pročitajte još...  LAŽIRALI UDES DA SAKRIJU UBISTVO Detalji jezivog zločina kod Kraljeva

Podsetimo, Sulejman Imamović je scenu u avionu napravio jer su prinudno morali da slete u Beograd. Napravio je scenu, hteo da otvori vrata aviona, i izgovarao strašne pretnje “Je*em vam mater u usta srpska, krst vam je*em i pretio je da će da sruši avion.”

Obaveštenja
Obavesti me:
guest
0 Komentari
Inline povratne informacije
Pogledajte sve komentare
Molimo online portale, ako kopirate orginalni članak sa našeg portala, NAVEDITE (Backlink) NAS KAO IZVOR. Hvala!