Porodica Duška Rajića (19) iz Novih Banovaca ogorčena

– Godinu dana suđenje tapka u mestu i ništa se ne dešava. Veštak se ne pojavljuje, a prvooptuženi je čak nestao i nijednom nije bio na sudu. Mog sina ne mogu da vratim, ali makar očekujem neku pravdu – kaže je za Alo! Dane Rajić, otac Duška Rajića (19) iz Novih Banovaca, kojeg je na Božićno veče pre tri godine brutalno pretukla grupa mladića, posle čega je preminuo!

Tragedija se dogodila 7. januara 2019. u beogradskom naselju Batajnica. Prema Danetovim rečima, njegov sin i još dvojica drugova krenuli su u grad. Navodno je postojala svađa preko SMS poruka sa jednom grupom mladića, ali je za Božić trebalo da se pomire. Dušku je stigla poruka da se nađu sa tim mladićima u školskom dvorištu kako bi otišli na piće u znak mira. Međutim, kako su kročili na igralište škole, iskočilo je više momaka koji su ga brutalno prebili motkama i štanglama!

Pročitajte još...  Užas kod Zasavice - Alo.rs

Foto: Alo.rs

Dane Rajić sa sinom Duškom foto: Fejsbuk

– Stalno se odlažu suđenja. Sve ovo je jako teško, ali moram da živim.  Idem malo u inostranstvo s vremena na vreme da skrenem misli. Duško mi je sin jedinac. Hteli smo i da doniramo njegove organe, jer je posle napada živeo još sedam dana, međutim, nije nam bilo dozvoljeno, a ja i dan-danas ne znam zašto. Tri godine čekam pravdu za svog sina, a prvooptuženog nigde nema… Šta se s njim dešava zaista ne znam, kolaju različite priče – ispričao je Dane Rajić za Alo!.

Za brutalno prebijanje Duška Rajiće optuženo je osam mladića i svi se terete za krivično delo učestvovanje u grupi koja je počinila krivično delo, za koje je zaprećena kazna od tri meseca do pet godina. Prvooptuženi N. M. nije dostupan sudskim organima duže vreme.

Foto: Alo.rs

Natalija Bobot

– Godinu dana nije održan pretres na kome treba da se ispita veštak. Zakazivana su suđenja, ali prosto on se nije pojavljivao iz raznoraznih razloga. Postupak trpi godinu dana, tapkamo u mestu. Prvooptuženi se nijednom nije pojavio od početka suđenja pred Trećim osnovnim sudom. Jednostavno nije dostupan sudskim organima. Međutim, tu nema smetnje. U odnosu na njega je razdvojen postupak. Njemu je određen pritvor, naravno, i čeka se da bude lišen slobode – navodi punomoćnica porodice Rajić Natalija Bobot i dodaje da je njoj kao advokatu bitan kontinuitet u postupku.

Pročitajte još...  Zapalio se stan u prizemlju, poginula jedna osoba

– Nažalost, Treći osnovni sud u krivici zakazuje pretrese na po tri-četiri meseca, što je nedopustivo! Ne zato što sudija to namerno radi, nego lošom organizacijom ili prenatrpanošću sudija… To je zaista nekada u krivici bilo nezamislivo – zaključuje Bobot.  

Obaveštenja
Obavesti me:
guest
0 Komentari
Inline povratne informacije
Pogledajte sve komentare
Molimo online portale, ako kopirate orginalni članak sa našeg portala, NAVEDITE (Backlink) NAS KAO IZVOR. Hvala!